Stormen vil først treffe sørlige deler av landet fredag ettermiddag, og deretter vil den trolig øke i styrke mens den beveger seg nordover langs Vestlandet mot Trøndelag. Trolig blir Sogn og Fjordane og Møre og Romsdal aller hardest rammet.

Tor vil treffe landet med regn og en vindstyrke på opptil 50 meter i sekundet og føre med seg bølger så høye som 12 meter på det heftigste. Store materielle skader kan ventes, og det er lurt å få sikret gjenstander som er løse, ifølge vakthavende meteorolog ved Vervarslinga på Vestlandet, Anne Solveig Andersen Andersen.

- Det har mye å si hvilken vindretning vi får, men det kan helt klart bli store skader med såpass kraftige vindkast, sier meteorologen.

Hun kommer med følgende anbefalinger til alle dem som oppholder seg i de utsatte områdene:

- Ikke gå ut om du ikke må. Det er ikke noen vits i å oppsøke dette været, særlig ikke ved kysten. Det kan bli høye og farlige bølger, sier hun.

Les mer adressa.no.

«Håndballkrig» om finaleplassen

Sander Sagosen venter seg et skikkelig håndballslagsmål mot Tyskland i EM fredag. Vinneren går til finale.

Det norske supertalentet kan love det norske publikum en ny thriller. Skulle Norge vinne EM, er det også klart for OL-spill.

- Hva tror du norske TV-seere ser for seg?

- Jeg tror de forventer seg en krig. Det blir det jo i hver kamp, sier Sagosen til NTB.

For første gang er et norsk herrelandslag i en semifinale i et mesterskap.

Gullfavorittene har alle feilet og er ute av kampen: Frankrike, Danmark og vertsnasjon Polen.

- Håndball er en idrett med små marginer. Vi går inn med en «game plan» med tro på at vi skal vinne, så klart. Ikke noe er selvskrevet i håndball. Jeg kan spå en knalltøff kamp fra Norges side og en sulten gjeng som er i en drøm, sier Sagosen.

Onsdag fikk han sitt store gjennombrudd som håndballspiller. 20-åringen styrte Norges spill mot 29-24-seier over Frankrike.

Enebolig gikk tapt i brann i Namsos

Eneboligen som ble rammet av brann torsdag kveld ligger på Skorstad på Otterøya i Namsos kommune. Fagsentral brann varslet politiet klokken 23.52, skriver operasjonssentralen i Nord-Trøndelag på Twitter.

Det var ingen personer i eller ved huset da det begynte å brenne, og ingen kom til skade.

Natt til fredag jobbet brannvesenet med etterslukking og kontrollert nedbrenning. Klokken 03.44 forlot mannskapene Otteryøa, og branntomta ble sperret av, skriver adressa.no.

Snøskutertalent fra Oppdal yppet seg mot de beste

Elias Ishoel (17) gjorde ikke skam på invitasjonen da han ble historisk som Norges aller første deltager i snøskutercross i X Games, skriver adressa.no.

Natt til fredag norsk tid gikk han respektløst til verks i konkurranse med de mest meritterte snøskutercross-kjørerne i verden.

I sitt semifinaleheat ble han kun slått av den levende skuterlegenden Tucker Hibbert.

- Virkelig imponerende, var dommen fra de amerikanske kommentatorene etter at 17-åringen hadde sikret seg finaleplassen i Aspen.

I finalen fikk Ishoel en kjempestart, og var raskest på de første meterne. Dessverre ble han involvert i to små krasj tidlig i løpet, og slet med å avansere i feltet. Etter tre av totalt tjue runder lå oppdalingen på en sjetteplass, noe som også ble plasseringen til slutt.