Da Jon Slettan, Andreas Aaberget Eide, Synne Høyås og Petter Martinussen ble satt i karantene, bestemte de seg for å lage et eget radioprogram.

Det resulterte i «Karantenemorgen».

Viderefører programmet

De bor sammen i et kollektiv på Bakklandet og er også med i Radio Revolt hvor de hver torsdag har et morgenprogram.

– Vi tenkte at vi likeså greit kunne videreføre det når vi først må sitte inne, sier Jon, som sammen med de andre sender radio hver dag mellom klokka 09 og 10.

Gjengen bak lover at akke som tropper opp i Skansengata 2a skal få være gjester i programmet fra bakkeplan. Foto: Radio Revolt

Et par av dem er radioteknikere, og hadde derfor tilgang til alt av utstyr. Det har de rigga opp i stua si hjemme i kollektivet.

Testing av mat

Første sending hadde de mandag, og radiovertene planlegger å holde det gående så lenge de må være inne.

– På programmet snakker vi om alt mulig rart – alt fra nyheter til intervjuer med dem som er utenfor vinduet vårt. Folk som møter opp i Skansengata 2a vil bli intervjuet uansett, sier Jon og legger til;

- Hver dag tester vi også ut ny bunkersmat. Vi gir hermetikken score.

I programmet tester de forskjellig type hermetikk. Foto: Radio Revolt

Fredag testet de fiskeboller, og har tidligere i uka smakt på både lapskaus og joikaboller – til lytternes store glede, ifølge Jon.

– Programmet fungerer greit. Vi får innsendt flere spørsmål og har fått tilbakemeldinger på at mange hører på. Det synes vi er veldig morsomt.