Det Trondheim-baserte selskapet FlowMotion fikk ifølge gemini.no nylig nasjonal anerkjennelse for sitt arbeid med en avansert bildestabilisator for actionkameraet GoPro. Nylig gikk de til topps blant 167 deltakere under forretningsplankonkurransen Venture Cup. FlowMotion har utspring fra NTNU.

I juryen satt representanter fra både Innovasjon Norge, Tryg, Connect, Investinor og McKinsey & Co.

– Denne seieren betyr mye for oss, og det gir oss bare enda mer motivasjon for å satse videre, sier daglig leder i FlowMotion, Lars Mangerud Flesland (27).

Han har sammen med sine medstudenter og kolleger, Julie Bauge (25) og Eirik Dyrseth (24), jobbet med ideen siden januar.

De ville lage et digitalt nødrop: Her er appen Flare

Stabiliserer GoPro-kamera

Selve produktet heter FlowStick, og er en motorisert stabilisator for GoPro-kamera. Produktet er monterbart. Man kan feste det på en stang, på sykkelen eller på eksisterende GoPro-fester.

Under panseret er det mye avansert teknologi, men for brukeren er formålet enkelt: Å gjøre gode videoopptak uten at bildet rister. For GoPro-entusiaster er dette ansett som viktig siden dette kameraet i all hovedsak brukes til å filme hendelser med mye bevegelse. Enten det er i høy fart på sykkel, eller på vei ned mot bakken under et fallskjermhopp.

– Hva er det som gjør det mulig for brukeren å få et stabilt opptak uten risting med FlowStick?

– Den består blant annet av ulike sensorer, kretskort og børsteløse elektriske motorer på tre akser. Hver gang det gjøres et utslag i vinkel, retter motoren seg inn så raskt at kameraet står helt i ro uansett hvor raskt man beveger på det, forklarer Flesland.

Jakter på kapital

Foreløpig er produktet på prototypstadiet, men produksjonen kan begynne allerede neste år, hvis alt går som planlagt. Da skal studentene også kjøre i gang en kampanje på folkefinansieringnettstedet Kickstarter, der hvem som helst kan vise sin interesse for produktet ved å bidra økonomisk. Foruten en eventuell vellykket kampanje på Kickstarter, er FlowMotion allerede i gang med å skaffe seg flere bein å stå på.

– Jakten på kapital er i gang, og vi har allerede blitt kontaktet av investorer. I tillegg har vi også mottatt støtte fra både Innovasjon Norge og Spark NTNU.

Over 14 000 følger trd.by på Facebook. Hva med deg?

Mer kompetanse

På Entreprenørskolen er det mange ressurser å ta av, og det skal Flesland & Co. benytte seg av:

– Vi trenger å hente inn mer kompetanse i form av ingeniører og studenter, og dette er noe vi allerede er i gang med.

– Hva er det langsiktige målet?

– Å bli verdensledende innenfor bildestabilisering for actionkamera. Vi går “all in”, og gjør det vi kan for at dette skal bli vår fremtidige arbeidsplass.

Det er ikke bare faglig fokus på NTNU. Her er noe av det man gjør i linjeforeningene.

Les flere forskningssaker på gemini.no.