I helga var det Global Game Jam, et internasjonalt arrangement for spillinteresserte. Konseptet går ut på å samle en gjeng, som sammen skal skape spill på 48 timer.

For første gang var Trondheim med på laget, med Spillmakerlauget Midt i spissen. Samlestedet var Work-Work i Midtyben, og 35 personer deltok på arrangementet.

- Etter ekstremt lite søvn og usunne mengder Red Bull og kaffe, så kunne vi avslutte en veldig bra helg i spillutviklingens ånd, oppsummerer Roald Høyer-Hansen, leder for Spillmakerlauget Midt.

48 timer - 8 spill

Under denne utgaven av Global Game Jam fikk deltakerne i tillegg til de 48 timene også et tema, som skulle være gjennomgående i spillene. I løpet av de to døgnene produserte trondheimsgjengen åtte spill.

- Temaet i år var Ritual. Så det ble en del djevelutryddelsesspill og noen småsatanistiske spill. De var i hvert fall originale, sier Høyer-Hansen.

Her kan du se og prøve spillene som ble skapt av Spillmakerlauget Midt.

- Hva synes du om resultatet?

- Det er begrenset hva man får til på 48 timer, både visuelt og spillmessig, men det er litt av greia. Her skal man lære seg å forholde seg til korte deadlines og ta kjappe beslutninger. Det ferdige produktet skal være en pekepinn på hva spillene kunne ha blitt. Jeg er veldig fornøyd med innsatsen, sier Høyer-Hansen.

Anders er en av Norges beste FIFA-spillere: - Det har røket noen kontroller underveis

Her vises et av spillene fra helga på storskjerm. Foto: SPILLMAKERLAUGET MIDT

- Garantert med neste år

Det er første gangen at Spillmakerlauget Midt hivser seg med på arrangementet, men det blir ikke det siste.

- Vi blir garantert med til neste år. Det ble litt travelt i år, så i 2017 får vi mer tid til å forberede oss på. Vi håper også på dobbelt så mange deltakere og dobbelt så bra kvalitet på produktene, sier Høyer-Hansen.

Går du med en spillutvikler i magen - eller bare er interessert i spill - så kan du melde deg inn til Spillmakerlauget på Facebook.

- Vi er rundt 120 medlemmer her i Trondheim. Vi prøver å få til i hvert fall ett event i månedene. Alt i fra historiefortelling i spill, utvikling og spillmekanikker, sier lauglederen.

Visste du at Mario er over 30 år?