Ex-NTNUer kidnappet

Opprørsgruppa IS i Syria og Irak hevder å ha tatt en nordmann til fange sammen med en kinesisk borger. Statsminister Erna Solberg bekreftet kidnapping igår og regjeringen har visst om saken siden januar. Mannen, som er i slutten av 40-årene, skal være tidligere NTNU-student, og det er ikke kjent hvorfor han dro til Syria, melder blant andre adressa.no. Forsker på ytterliggående ekstremisme, Lars Gule, sier til VG at den kidnappede nordmannen har vært holdt fanget av flere ulike grupperinger i Syria og har vært en handelsvare for de ulike grupperingene i landet.

Byåsen-poeng

I Ida Alstads første hjemmekamp for Byåsen siden 2013, tok laget igår et sensasjonelt poeng mot Larvik. - Det var skikkelig deilig og kjempeartig å være tilbake, sa Ida Alstad etter kampen, ifølge adressa.no.

Klokka tikker for Northug

Petter Northug har ennå ikke svart på om han vil undertegne en avtale med Norges skiforbund. Til uka krever forbundet et svar, melder NRK Sør-Trøndelag.

Flyktninger tatt på grensen

Til sammen ni flyktninger, sju av dem fra Syria, er tatt hånd om av norsk politi på norsk side av grensen ved Svinesund natt til torsdag. Samtidig er fire anmeldt for menneskesmugling. Les mer på adressa.no.

Følg trd.by på Facebook