Eurostudent undersøker demografi og økonomi blant studenter i 25 land i Europa. Undersøkelsen gjennomføres hvert fjerde år, og dette er femte gang tallene legges fram, skriver Khrono.

Mens Norge troner på toppen av listen over land med studentforeldre, følger Sverige og Estland på de neste plassene, med andeler på henholdsvis 23 og 20 prosent.

Undersøkelsen viser at studenter med barn ofte har mindre tid til studiene og mindre økonomiske ressurser enn de barnløse medstudentene. Andelen studenter som har barn, henger ofte sammen med gjennomsnittsalderen til studentene. Med en snittalder på 29 år, har Norge noen av Europas eldste studenter. To av tre norske studenter over 30 år oppgir at de har barn.

Studenter som får barn underveis i studiet, har krav på permisjon på lik linje med dem som er ute i arbeidslivet. Permisjon gir blant annet rett til utsatt eksamen og fortsatt status som student. Også far kan få utsatt eksamen dersom det er mindre enn to uker mellom fødsel og eksamen. Dersom barnet ble født før mor eller far tok fatt på studiene, faller retten til permisjon bort.

Det er opp til den enkelte institusjonen hvordan det legges til rette for studenter med barn.

Dyrere mat

Innkjøpsdirektør Øyvind Andersen i Norgesgruppen bestemmer innholdet i 1768 av Norges 3899 matbutikker. - Vi kommer til å se overraskende høyere matpriser fra neste år, sier Andersen. Les mer om saken hos Adresseavisen.

Napoli vurderer Markus

Landslagsspiller Markus Henriksen (23) er ønsket av den italienske storklubben Napoli, melder TV 2. – Jeg er kjent med Napolis interesse, men vil ikke si så mye utover det. Jeg tenker kun på AZ og ingenting annet. Jeg har utviklet meg masse i klubben og forholder meg til at jeg spiller for dem, sier den norske fotballprofilen selv til TV 2. Les om saken i sporten hos Adresseavisen.

Keeper-Kari hylles

Mens Norges keeperhelt forsvant til dopingkontroll, ble tidligere Byåsen-keeper Kari Aalvik Grimsbø hyllet av sin nederlandske keeperkollega. - Hun er veldig erfaren og mye bedre enn meg, sa Tess Wester som har fått sitt internasjonale gjennombrudd med et strålende mesterskap i Danmark. Sølv var ikke det hun ønsket seg etter finalen, men hun erkjente etter 31-23-tap at Norge som var sterkest i finalen – også mellom stengene. Adresseavisen har mer om håndball-VM, som ble avsluttet i går.