Dromedar åpner sin femte kaffebar i Trondheim, og denne gangen i etterlengtede lokaler på Solsiden. Målet til Dromedar har alltid vært å holde til hvor det både bor og jobber mye folk, så når muligheten på Solsiden tilbød seg, var det ingenting å nøle etter.

- Vi har kikket i flere år etter lokale på Solsiden, og sett på lokale akkurat der i tre år, men det har aldri dukket opp noe muligheter. Når det nå skjedde så var det bare å kline til, sier daglig leder og gründer Preben Oosterhof.

Følg trd.by på Facebook

Egenprodusert is

Med lokale på cirka 140 kvadratmeter og to etasjer håper Oosterhof på at de skal få til et bedre tilbud rundt frokost, og at de snart kan lage sin egen is.

- Bakeriet vårt vokser, så vi ser på nye lokaler til det og. Vi ønsker å få til et bedre tilbud rundt frokost, da det er mange som er innom på morgenen også for frokost å ta med i farta. Vi har lenge drømt om å lage egen is, så vi jobber intenst med å finne riktig leverandør av utstyr i Italia og Spania. Dette er noe vi har tenkt på i flere år, sier han.

Gründeren mener det skjer mye bra i området Solsiden og nedover mot Lilleby, og at Trondheim begynner å bli stort. At konkurrenter som Starbucks ligger rett over gata bekymrer han ikke.

Starbucks ligger rett over gata fra det nye lokalet til Dromedar som åpner i september.

- Det er bare sunt med konkurranse. Jeg har faktisk ikke tenkt på det engang. Vi har i størst grad fokus på oss selv, og ikke hva andre aktører gjør. Da får vi bare fighte om kundene. Trøndere og det norske publikum generelt er kresen på kaffen sin, så vi må hele tiden stå på for å levere.

Superhemmelig lokasjon

Fra før har Dromedar fire kaffebarer i Trondheim, to i Bergen og to i Ålesund. Oosterhof forteller at de har planer om å åpne flere kaffebarer, men vil ikke avsløre for mye.

- Vi kommer til å åpne en i Bergen etter jul, og en til i Trondheimsregionen før jul. Hvor i Trondheim det blir kan jeg ikke si, det er superhemmelig, sier han og ler.

Her finner du byens beste gatemat