Episode nummer 13 har fått tittelen «Adnan Is Out». Den fokuserer ifølge Polygon på hvorfor dommen ble frafalt, og hva som førte til denne massive forandringen i Syeds sak.

Podkastprogramleder og «Serial»-produsent Sarah Koenig har flere ganger de siste åtte årene vendt tilbake til hans historie når noe har skjedd, men mandagens løslatelse er den hittil største utviklingen siden podkasten ble laget.

Syed, i dag 41 år, ble i 2000 dømt til livstid for drap på sin tidligere kjæreste Hae Min Lee (18), men har hele tiden hevdet han er uskyldig. Saken hans fikk stor oppmerksomhet da» Serial» i sin første sesong i 2014 stilte spørsmål ved noen av bevisene som aktor hadde lagt frem, og hevdet at Syeds daværende advokat lot være å kalle inn et viktig vitne som kunne gitt ham alibi.

«Serial»-programleder Sarah Koenig vant en Peabody-pris i 2015 for podkasten. Foto: AP

Det førte til en hærskare nye true crime-podkaster, selv om det i etterkant har vanket kritikk mot «Serial». Etter løslatelsen av Adnan Syed uttrykte familien til Hae Min Lee dyp skuffelse over at høringen skjedde så raskt. Broren Young Lee var virtuelt til stede i retten, etter at retten tok 30 minutters pause så han kunne forlate sin jobb for å vitne.

– Dette er ingen podkast for meg. Det er livet vi lever og som aldri slutter. Det har vart i over 20 år. Det er et mareritt, og tar livet av oss, sa Young Lee ifølge lokal-TV-stasjonen WBAL, rapporterer The Guardian.