I forbindelse med Ukas 100-årsjubileum har studenter og alle andre som ønsket å være med løpt for å forsøke å slå sin egen verdensrekord fra 1977.

- Nå har vi løpt i over 20 sammenhengende døgn, og nå i formiddag slår vi Guinness-rekorden på 5639 kilometer, forteller Kristine Hegg, prosjektansvarlig ved NTNUI. 5. oktober gikk startskuddet der Ukesjef Martin Næss løp de første rundene.

Likevel stanser ikke løpet onsdag. Målet er å slå rekorden fra Uka-77, der det totalt ble løpt sammenhengende i 33 døgn, og en distanse på 9 600 kilometer. Denne rekorden er ikke registrert hos Guinness.

Deltakere fra 9 til 80 år

Onsdag morgen er den 980-ende etappen i gang, men Hegge anslår at det er løperne på etappe 986 som får gleden av å sette dagens rekord. I den anledning har arrangørene av stafettløpet invitert deltakere fra tidligere etapper til en markering med kake.

Vanessa Gomes Olausen overlot stafettpinnen til Einar Lorentsen før målstreken. Foto: Terje Svaan

I tillegg til studenter har mange andre blant Trondheims befolkning deltatt i stafetten. Også Birgit Skarstein dro rett fra VM-gull i USA til verdensrekordforsøket, NTNU-rektor Gunnar Bovim har deltatt, og onsdag morgen tok langrennsløper Eldar Rønning en morgenøkt før jobb.

- Vi er aller mest fornøyd med at så mange vil bidra i denne dugnaden. Vi har hatt deltakere fra 9 til 80 år, forklarer Hegg.

Skal løpe i 38 døgn

Til sammen skal om lag 2000 deltakere løpe sammenhengende døgnet rundt. Målet er å runde av 12. november. Arrangørene krysser fingrene for en mild start på november.

- Vi har allerede hatt en natt med minusgrader, som kom litt tidligere enn vi hadde håpet. Men det går veldig bra, vi har ei varmebrakke, og deltakerne får beskjed om at de absolutt ikke skal ofre helse og sikkerhet for dette verdensrekordforsøket, ler Hegg.

Stafetten går i en runde på to kilometer fra Studentersamfunnet, langs Nidelven over gamle Bybro, og forbi Nidarosdomen. Om alt går etter planen vil deltakerne dermed gjennomføre et sammenhengende stafettløp på over 38 døgn, to uker etter at årets Uka er over.

Hold deg oppdatert! Følg trd.by på Facebook