- Dette er et angrep på vår "familie". Selv om vi er mange, så er vi fortsatt en minoritet som kjemper for aksept og likeverd. Heldigvis er det stort sett lite problemer i Trondheim, men man kan aldri ta et gode for gitt, sier leder i Trondheim Pride, Sverre Ohlgren til trd.by.

Følg trd.by på Facebook

- Vet aldri om dette kan ha en smitteeffekt

50 mennesker ble drept i angrepet som skjedde på en nattklubb for homofile i Orlando i Florida natt til søndag. Flere amerikanske medier har slått fast at dette er det høyeste dødstallet i noen skytemassakre i USA, i det minste siden 1949. Dette preger mennesker verden rundt, spesielt det homofile miljøet.

- Samfunnet er i hurtig forandring, så vi må fortsatt jobbe videre for å beholde de rettighetene og den aksepten vi har oppnådd, sier Ohlgren.

- Har dere merket redsel i Trondheim etter det som skjedde?

- Frykten er vel ikke så stor for at dette skal skje i Trondheim. Men når man ser at folk reiser mer og mer, blir man kanskje skeptisk til hvilke steder man oppsøker. Det er vel mest sorg som preger oss. Så vil det uvilkårlig dukke opp tanker om at dette kan skje igjen, og eventuelt hvor. Man vet aldri om dette kan ha en smitteeffekt, sier han.

Appeller og ett minutts stillhet

På grunn av den tragiske hendelsen i Orlando, arrangerer Trondheim Pride ei minnemarkering på Torvet i Trondheim førstkommende torsdag klokken 17.00.

- Vi har ikke riktig alt klart ennå, men jeg skal i alle fall holde en appell. Om det er andre som vil si noe, er litt usikkert ennå. Det vil også bli ett minutts stillhet, og så blir det kanskje lagt ned blomster, hvis folk har med seg dette, sier han.

- Hvor mange håper dere kommer?

- Så langt er det 43 personer som er interessert i arrangementet på Facebook, så vi håper at rundt 100 personer dukker opp, sier han.

Det er holdt lysmesser, markeringer og protester over hele USA og i flere andre land til minne om ofrene etter massedrapet i Orlando. Les mer om det her.

Leder i Trondheim Pride, Sverre Ohlgren, skal holde appell på Torvet under markeringa.