Her hakkes 60 millioner kroner til småbiter

Utgåtte sedler tilsvarende rundt 60 millioner kroner ble hakket opp til søppel i Norges Bank mandag.

Sedlene som ble destruert, var enten av en eldre utgave eller 1000-lapper av typen som brukes i dag, men som er såkalt slitte tusenlapper.

- Det vi har destruert i dag, er cirka 60 millioner kroner. Det erstatter vi med nye sedler, så antall sedler som er ute i sirkulasjon, er ganske konstant, sier Trond Eklund, direktør for kontakte betalingsmidler i Norges Bank til NTB.

- Relativt sett bruker man mindre og mindre kontanter, men fortsatt er det altså 50 milliarder der ute som kundene ønsker å bruke, sier Eklund.

Etter å ha blitt hakket opp til småbiter av en maskin, ble sedlene sendt til en container, og dermed er de nå søppel.

Krasj på Tiller

Klokken 11.43 fikk politiet i Sør-Trøndelag melding om et trafikkuhell ved Tillerbruvegen cirka 500 meter fra Tillerbrua, skriver adressa.no.

- Det virker som en av bilene har kommet over i motsatt kjørefelt og truffet den andre bilen, sier operasjonsleder Leif Berglund i Sør-Trøndelag politidistrikt til adressa.no.

Politiet har beslaglagt førerkortet til sjåføren som kom over i motsatt kjørefelt.

Presenterte VM-søknaden

En delegasjon fra Norges Skiforbund og Trondheim kommune var forrige uke på besøk hos Det internasjonale skiforbundet (FIS) i Zürich for å gå gjennom søknaden til VM på ski i 2021.

Norges idrettspresident er fornøyd med tilbakemeldingene, melder adressa.no.

Langrennsklassiker legges ned

Drøyt 80 års historie får en brå slutt når Trøndelags eldste turrenn nå legges ned.

I en pressemelding beskriver arrangørene en virkelighet med synkende deltagelse og gjentatte værmessige utfordringer de siste årene, skriver adressa.no.

Norge kan bli EM-klare på lørdag

Malta er motstander, og med seier i den kampen, kan Norge noen små timer senere være klare for neste sommers EM i Frankrike

Her finner du fire forskjellige måter Helland & co kan ta seg til fotball-EM på!