Samordna opptak presenterte klokka 11 tirsdag hovedopptaket for 2016. På landsbasis ble 91 773 tilbud sendt ut, som er en økning på 3 prosent fra i fjor.

Totalt sett har NTNU en stor økning i antall tilbud om studieplasser, som kanskje ikke er så rart etter sammenslåingen i fjor. I fjor fikk 8327 tilbud, mens i år er tallet 14446.

– Vi er veldig fornøyd med årets opptak. På grunn av fusjonen var vi ekstra spent i år, men kan konstatere at svært mange ønsker å studere ved NTNU, sier Berit Kjeldstad, prorektor for utdanning, i en pressemelding.

Følg trd.by på Facebook

Over 5000 søkere

Sykepleierutdanningen ved NTNU var Trondheims mest populære studium, hele 5032 vordende studenter hadde faget på søkerlista. 1184 hadde faget som førstevalg. 320 stykker, bare litt over seks prosent av alle søkerne, fikk tilbud om studieplass.

Nest mest populært var økonomi og administrasjon, som hadde 3428 søkere. Dette var det studiet i byen med flest plasser, hele 470 studenter skal begynne på faget i august.

På tredjeplass ligger årsstudium i psykologi, som hadde over 3000 søkere. 280 stykker fikk tilbud om plass.

Ny i Trøndelag? Denne appen oversetter fra bokmål til trøndersk

Små klasser

Språkfagene er blant studiene der færrest har fått tilbud om plass. Seks stykker har fått tilbud på bachelorutdanningen i fransk, mens kun fem stykker har fått tilbud på europastudier med fransk. Studenter på disse studiene kan dermed forberede seg på få medelever i forelesningssalen.

Ved studiet mediefag var det ingen som fikk tilbud om plass. Det samme gjelder studiet medieproduksjon og medieledelse.

Kom du ikke inn? Her er det fortsatt ledig plass

På utkikk etter et sted å bo? Sjekk hva andre sier om trondheimshyblene