– Hun har endelig funnet fred i Guds armer. Vi ønsker å takke alle for de enorme mengdene med kjærlighet og støtte de siste månedene, sier familien i en kort uttalelse.

Ifølge familien var Brown omgitt av sine nærmeste da hun gikk bort.

Tar farvel

Etter at det ble klart at Brown døde, har en rekke artister og fans tatt et siste farvel på sosiale medier.

– Hjertet mitt tynges av sorg. Måtte du hvile i fred med din mamma, tvitrer Grammy-vinneren Missy Elliott.

Amerikas talkshowdronning Oprah Winfrey var også på banen og tvitret «Peace at last».

Browns mor, den verdenskjente artisten Whitney Houston, ble funnet druknet i et badekar i Beverly Hills i februar 2012. Hun var påvirket av kokain og hadde en hjertefeil.

Døde på pleiehjem

Ifølge underholdningsnettstedet TMZ døde Brown søndag på pleiehjemmet der hun ble innlagt i slutten av juni. Hun har angivelig vært tilkoblet respirator siden hun ble funnet livløs hjemme i Atlanta 31. januar.

Da Brown ble innlagt på pleiehjemmet, skal familien ha bestemt seg for å slutte å gi henne medisiner. De fikk da beskjed om at det ikke var sjanse for at hun ville komme til bevissthet igjen.

Da 22-åringen ble funnet livløs i badekaret i januar, hadde hun ifølge politiet ligget med hodet under vann i to til fem minutter. Hun ble da fraktet til sykehus og lagt i kunstig koma.

Krangel

Siden hendelsen har det vært krangling mellom Browns nærmeste om hva som skjedde, og hva slags behandling hun skulle få.

Blant annet er Browns tidligere samboer, Nick Gordon, saksøkt for mishandling og tyveri fra bankkontoen hennes.