Vogntog-ulykken

Politiet fikk melding om uhellet klokka 13.24. En patrulje dro til stedet for å bistå, skriver adressa.no.

Sider er flerret av bilen og last er falt ut etter at et vogntog har kollidert med jernbanebrua i Leangen Allé i Trondheim.

- Det er et vogntog med isolasjon i lasten. Bilen ble skadet og er ikke kjørbar, men de fikk flyttet den så det går an å komme forbi på stedet, sier operasjonsleder Ebbe Kimo i Sør-Trøndelag politidistrikt til adressa.no.

Viste snabelen på Sirkus

Politiet fikk torsdag melding om blotting inne på en klesbutikk på Sirkus Shopping i Trondheim, skriver adressa.no.

Politiet forteller til avisen at en mann i 40-årene gikk inn på klesbutikken og dro ned buksa.

- Hendelsen blir anmeldt. Vedkommende har også vært pågrepet for lignende episoder tidligere, så vi får se hvordan dette følges opp videre, sier operasjonsleder Ebbe Kimo ved Sør-Trøndelag politidistrikt til adressa.no.

Uvanlig høy boligpris i Trondheim

Prisene på brukte boliger steg 0,4 prosent i Trondheim i november, skriver adressa.no.

Dette er den høyeste prisøkningen i november måned de siste ti årene. Vanligvis er det en flat eller negativ utvikling i november, og vi må tilbake til 2010 for å finne forrige november med boligprisøkning (0,2 prosent).

- Vi er litt overrasket over prisveksten, fordi sesongvariasjonene pleier å slå inn på slutten av året, sier administrerende direktør Per Nylander i Meglerhuset Nylander til adressa.no.

Nordmenn bruker mest på jula i Skandinavia

I år planlegger nordmenn å bruke i underkant av 9.500 kroner på gaver og julefeiring, viser en ny undersøkelse.

Beløpet er rundt 4 prosent høyere enn i fjor. Dette kommer fram i en undersøkelse gjennomført av TNS Gallup for Nordea.

Undersøkelsen viser også at nordmenns julebudsjett er langt høyere enn både svenskenes, danskenes og finnenes. De planlegger å bruke henholdsvis 5.660, 6.000 og 4.700 norske kroner på julehandelen i år.

- Mens vi bruker omtrent det samme på julegaver i år som i fjor, spanderer vi over 13 prosent mer på andre julevarer dette året. Dette kan tyde på at selve rammen rundt julen, som samvær, mat og annen kos, oppleves som stadig viktigere, sier Elin Reitan forbrukerøkonom i Nordea.

Nær 5.700 kroner planlegger nordmenn i gjennomsnitt å bruke på julegaver i år. Nær 3.800 kroner går med til andre julevarer viser undersøkelsen.