John Goodman som gal TV-predikant – eller mer tidsreise og romantikk?

Er du blant dem som trenger pauser fra sola, og som liker deg godt foran skjermen, også i den lyse årstiden? Her kommer noen tips til godbiter på strømmefronten denne sommeren.

«The Crowded Room» (9. juni, Apple TV+)

«The Crowded Room» er en thrillerserie med Tom Holland og Amanda Seyfried i rollene. Den blir beskrevet som en psykologisk thriller – med rot i virkeligheten. Folk som er ekstra nysgjerrige kan lese seg opp på fenomenet Billy Milligan før seriestart.

«First Five» (9. juni, HBO Max)

De tre episodene i «First Five» tar seerne med bak kulissene og følger tidligere statsminister Sanna Marin gjennom utfordrende tider for den finske regjeringen. Foto: HBO Max

Dokumentar om daværende statsminister Sanna Marin – og hennes kvinnelige kolleger i Finland. Om serien heter det blant annet at Marin har fått landet gjennom pandemien, da det bryter ut krig i Ukraina og nye spenninger i Europa oppstår. Serien utforsker temaer som makt, politikk og feminisme.

«Black Mirror» (15. juni, Netflix)

Det er tilbake. Fenomenet «Black Mirror», som blander skrekk og tech, er oppe i sin sjette tapping, og dette blir den mest uforutsigbare sesongen hittil, lover serieskaperne. Mens du venter på å se hvor vilt det blir, hvorfor ikke se traileren ? Da vil du nok kjenne igjen flere av skuespilleren som har tatt sjansen på en utflukt til den mystiske antologiserien.

«Outlander» (17. juni, Viaplay)

Claire og hennes utkårede Jamie kommer tilbake til skjermene i sommer i den sjuende sesongen av langkjøreren «Outlander». Foto: James Minchin/Starz/Viaplay/TT

Den nest siste sesongen av den romantiske langkjøreren «Outlander» er mye imøtesett av fansen. I sentrum for begivenhetene er fortsatt sykepleieren Claire, som på 1940-tallet faller tilbake i tid – til 1700-tallets Skottland. Her møter hun sitt livs kjærlighet – Jamie. I sesong sju befinner paret seg midt i den amerikanske revolusjon – og det hviskes også om en ukjent sønn.

«The Righteous Gemstones» (19. juni, HBO Max)

John Goodman spiller patriarken Eli Gemstone. Serien «The Righteous Gemstones» dreier seg om hvordan han forholder seg til sine tre umodne barn. Foto: HBO Max

Dramaserie om en kjent, amerikansk predikantfamilie. John Goodman spiller patriarken Eli Gemstone, og serien følger også hans tre barn Jesse, Judy og Kelvin, som lever av farens TV-sendte gudstjenester. Serien er skrevet av Danny McBride, som spiller sønnen Jesse, basert på egen oppvekst i «TV-kirken».

«Secret Invasion» (21. juni, Disney+)

Serie som springer ut av Marvel-universet. Samuel L Jackson leder an som Nick Fury i dette ekstremt stjernespekkede eventyret, der filmskuespillere som Kingsley Ben-Adir, Olivia Colman, Emilia Clarke, Cobie Smulders og Martin Freeman også er med. Fury snubler over så pass skumle saker – at det kan bety slutten på verden, slik vi kjenner den.

«And just like that» (22. juni, HBO Max)

Den omtalte fortsettelsen av «Sex and the City» kommer tilbake med en andre sesong. Seriens tilbakekomst vakte ikke alle kritikernes begeistring, men nyheten om at Kim Cattrall, i rollen som Samantha, gjør en liten opptreden i sesong to, har blåst liv i forventningene.

«I am A Virgo», (23. juni, Amazon Prime)

Ny komiserie om en sjenert, veldig høy fyr som har levd et svært beskyttet liv, men som – når han begir seg ut i den virkelige verden – blir kompis med en virkelig superhelt. Mange absurditeter og forviklinger står for tur.

«Hijack» (28. juni, Apple TV+)

En thrillerserie med Idris Elba kan nok krydre opp sommeren. Her handler det om Sam, en forretningsmann som må bruke sin kløkt til å forsøke å få en god slutt på en kapring, under en flytur fra Dubai til London.

«Jack Ryan» (30. juni, Amazon Prime)

Så var det klart for fjerde og siste sesong med John Krasinski i serien, som bygger på Tom Clancys bøker. Denne gangen finner vi Jack Ryan på sitt farligste oppdrag hittil. Som CIAs nye fungerende visedirektør, har han fått oppdraget med å avdekke intern korrupsjon.

«Wham!» (5. juli, Netflix)

Midt på sommeren kommer den mye imøtesette dokumentaren om George Michael og Andrew Ridgeley. Her har serieskaperne visst nok fått god tilgang på både George Michael og Andrew Ridgeley sine arkiv – og vi skal helt tilbake til starten i 1982, da to bestevenner – som bare var tenåringer – startet WHAM! – og ville erobre verden.

«The Afterparty», (12. juli, Apple TV+)

Dette er andre sesong ut i antologiserien, der hver sesong utforsker et drap som er begått på en fest, med en detektiv som løser saken.

«The Bear» (19. juli, Disney+)

Serien hylles som en av de beste, nye seriene noensinne. Her ser vi Jeremy Allen White som Carmy, som svetter over grytene i restaurantkjøkkenet. Bob Odenkirk, kjent fra «Better Call Saul», er også klar for en rolle i sesong to.

«Physical» (2. august, Apple TV+)

Vi skal til det solfylte San Diego på 1980-tallet, der vi følger Sheila Rubin, en stille og tilsynelatende pliktoppfyllende husmor – som oppdager sin indre styrke ved hjelp av aerobic. Dette er tredje og siste sesong.

«Heartstopper» (3. august, Netflix)

Tenåringsdramaet, basert på en tegneseriene med samme navn, var en hit for Netflix da den første sesongen ble sendt. I sesong to har Nick og Charlie blitt sammen på ekte – og de tør endelig å være åpne om forholdet sitt.

«Only Murders in the Building» (8. august, Disney+)

Mange venter spent på nye episoder av stjernespekkede «Only Murders in the Building» Her er Martin Short, Selena Gómez, Steve Martin, som spiller i serien. Foto: AP

Meryl Streep dukker opp i denne tredje sesongen av komiserien «Only Murders in the Building», skriver Variety. Serien har Steve Martin, Martin Short og Selena Gómez i hovedrollene – og handlingen kretser rundt et knippe naboer som løser drapssaker sammen – etter å ha funnet en felles interesse for såkalt true crime.

«Who is Erin Carter?» (24. august, Netflix)

Den svenske stjernen Evin Ahmad gjør sin første, store internasjonale rolle som britisk lærer, bosatt i Spania. Da hun befinner seg midt i et ransforsøk på en matbutikk, viser det seg at hun har en både mørk og voldelig fortid.