– Jeg var nesten ferdig med eksamen. Jeg skulle bare gå over og se at det så riktig ut, forteller lektorstudent Mathilde Tangen Hollås (22) til Trd.by.

Studentene fikk komme inn etter cirka 20 minutter. Siden studentene hadde vært uten tilsyn under evakueringen, var det ikke mulig å gjennomføre eksamen etter dette, fikk studentene beskjed om på siden Innsida til NTNU.

– Jeg skjønte at eksamen ikke kunne fortsette, men samtidig var jeg veldig irritert. Her har jeg brukt tid på å øve til eksamen og så må jeg ta det på nytt i januar. Det føles unødvendig at jeg har brukt så mye tid på å pugge. Jeg er litt oppgitt, sier hun.

Tre dager med eksamenstrøbbel

Kommunikasjonsrådgiver Nina Kotte ved NTNU opplyser at det var 233 av de vel tusen kandidatene som hadde levert da brannalarmen gikk klokka 17.35. I tillegg var det åtte som leverte etter at alarmen gikk mellom klokka 17.35 og 17.38. NTNU har ennå ikke bestemt om de får godkjent eller om de må ta eksamen på ny.

NTNU har hatt eksamenstrøbbel tre ganger i høst. Første gang var 11. november. Da fikk 45 studenter avbrutt eksamen også på grunn av brannalarm. I tillegg gikk datasystemet ned mandag denne uka.

– Alle var veldig oppgitt

Etter at de fikk komme inn igjen, satt studentene i nesten ti minutter inne og bare ventet på at de skulle fortelle at det var avlyst, opplyser lektorstudenten Hollås.

– Alle var veldig oppgitt. Jeg satt litt med den tanken om at det kunne vært mer åpenbart for studentene om hva som ville skje videre. Før eksamen opplyser de oss om hvor nødutgangene er. Jeg synes det var rart at de ikke sa fra før over høyttalerne hva som skjer med besvarelsen når brannalarmen går ved et nødstilfelle, sier Hollås.

Foreløpig vet hun ikke når ny eksamen blir.

– Jeg følte at jeg kunne stoffet godt før eksamen, men jeg må pugge det igjen i begynnelsen av januar. Hvis det er tidlig, tidlig januar så føler jeg at jeg må øve i juleferien, sier hun.

Hollås tror det er mange som blir sittende i juleferien for å øve.

Nadia Kristin Holberg (22) studerer lektorutdanning i realfag ved NTNU. I likhet med 800 andre studenter ble hennes besvarelse til eksamen annullert tirsdag ettermiddag. Foto: Privat

Nesten ferdig

Lektorstudent Nadia Kristin Holberg (22) fikk også utsatt sin eksamen.

Da brannalarmen gikk av, hadde hun fullført 30 av 40 oppgaver.

– Jeg er ikke sur på folk som var der, men bare irritert for at det skjedde akkurat da jeg var der, sier hun.

Hun følte hun hadde lagt av mer enn nok tid til øving før eksamen.

– Jeg hadde virkelig lyst til å stå så jeg kunne bli ferdig med siste fysikkfaget, sier hun.

Til våren skal hun ut i praksis. Før det har de nye obligatoriske fag.

– Det som kan skje er at eksamen krasjer med obligatorisk undervisning. Jeg er litt redd for at jeg gjør det dårligere på eksamen i januar fordi jeg får mindre tid til lesing, men tror det skal gå bra siden jeg har forberedt meg godt nå, forteller Holberg.

Ny eksamen tidligst 9. januar

De studentene som hadde fullført og levert sin besvarelse før alarmen vil få besvarelsen sensurert på vanlig måte. De studentene som ble evakuert fikk alle sin eksamen avlyst.

Studentene vil få ny eksamen på nyåret. Tidligst 9. januar.

Alle berørte studenter vil få e-post med informasjon om ny eksamensdato så snart det er klart, opplyser de på Innsida.

Årsaken til brannalarmen var en rørlekkasje på fjernvarmeanlegget som forårsaket vanndamp og utløste alarmen.