Fredag morgen kunne et helikopter ses hengende over Tyholttårnet. Ved hjelp av en flere titalls meter lang wire, ble en kranbom fraktet ned fra tårnet.

- Telenor var her og tok den ned. Kranbommen fungerer nesten som en heis, og brukes blant annet til å heise opp antenner med, forklarer vaktmester i Tyholttårnet, Kåre Hiland.

Årsaken til at kranbommen ble tatt ned, er ifølge Hiland vedlikehold.

- Det er vanskelig å utføre dette når bommen er på toppen av tårnet. Derfor valgte vi å ta den ned, forklarer han til Adresseavisen.

Frykter kusma-epidemi

Tidligere denne uka ble det klart at 67 personer har fått påvist kusma i Trondheim. Smittevernoverlege Eli Sagvik sa imidlertid tirsdag at de mistenkte at 76 personer er kusma-smittet.

Nå har smitten spredd seg til andre byer i Norge, melder TV2. Tilfeller er påvist i både Bergen og Oslo, og alle disse personene har vært i kontakt med smittede personer i Trondheim. Les mer i Adresseavisen.

Derfor bør du dusje etter trening

Mange lar det gå både en og to timer før de dusjer etter trening. Det kan få uheldige konsekvenser.

- Det typiske eksempelet er mosjonisten som i hui og hast haster ut fra treningssenteret eller idrettshallen i svettevåte klær. Tanken er å dra rett hjem og dusje, men så skal man bare gjøre et ørlite ærend først. Før man vet ordet av det har det gått en og en halv time før man er i dusjen, og det er ikke bra, sier fysioterapeut Jesper Nilsen i Ålesund.

Han har jobbet både med toppidrett, breddeidrett og med mosjonister. I de to siste gruppene mener han å se en økende trend til at folk vil spare tid på å dusje hjemme. Finn ut hvorfor han advarer mot å vente på Adresseavisen.

Norge på TV-strømmetoppen

Andelen som abonnerer på strømmetjenester som Netflix, TV2 Sumo, HBO Nordic og Viaplay fortsetter å stige i Norge. Det viser en kundetilfredshetsanalyse EPSI Rating har gjennomført.

Nesten 40 prosent av norske husstander oppgir at de abonnerer på en slik strømmetjeneste, noe som er cirka ti prosent flere enn i fjor.

Norge ligger med det også klart foran Sverige og Finland hvor henholdsvis drøye 30 prosent og cirka 25 prosent svarer at de abonnerer på strømmetjenester, i følge Adresseavisen.