Catrine Næss var på vei til sentrum med bussen da hun så en liten håndveske ligge ved bussholdeplassen. Ikke langt unna sto en mann som tilsynelatende også ventet på bussen.

Lik trd.by på Facebook

- Jeg tok opp veska og så på mannen. Da så han vekk og gjorde ingen tegn til at han eide den. I tillegg var det åpenbart en liten håndveske for damer, så jeg antok at noen andre hadde mistet den, sier Næss til trd.by.

- Tok på seg selv

Næss tok bilde av veska, og la den ut på Facebook-siden «Tapt og funnet i Trondheim» i håp om at eieren skulle melde seg.

- Jeg åpnet veska og fant en boksershorts og et par briller i den. Mens jeg holdt på med veska la jeg merke til at mannen tok og befølte seg selv i skrittet. Jeg tenkte at det var rart, men der og da lot jeg det gå. Han gjorde ingen tegn til å nærme seg verken meg eller veska, så jeg tenkte at han bare klødde seg eller noe. Men jeg synes det var en merkelig oppførsel, sier Næss.

Planen var å ta med seg veska på bussen til sentrum. Der skulle hun levere den inn på politistasjonen slik at eieren kunne få den tilbake. Men slik gikk det ikke.

- Da jeg skulle gå på bussen kom mannen bort og sa at veska var hans. Jeg fortalte at jeg hadde tatt bilde av den og lagt på på siden på Facebook, og da ble han tydelig opprørt, tok veska og ba meg slette bildet med en gang. Jeg skjønte ingenting av det, men lot bildet ligge på gruppa og satte meg på bussen. Mannen satte seg også på bussen, hevder Næss.

- Har skjedd flere ganger

Kort tid etter renner meldingene inn under Catrines post på Facebook. Flere andre kvinner i Trondheim forteller at de selv har opplevd at de har «funnet» veska på ulike bussholdeplasser i Trondheim. I flere av tilfellene skal mannen ha tatt på seg selv, før han etter en stund kommer bort og sier at han eier veska. Under Catrines innlegg om veska skriver en kvinne fra Trondheim:

«Ja, han har "mista" den veska flere ganger... Jeg har funnet den to ganger, og i vår observerte jeg at vedkommende sto i Lamoparken og befølte seg selv mens han så på at noen fant den samme veska atter en gang.»

En annen kvinne skriver at hun opplevde å finne veska på en bussholdeplass på Buran i går, og noen timer etterpå ble den tilsynelatende samme mannen – og veska- observert ved en holdeplass på City Syd.

Foto: Skjermdump

Catrine Næss beskriver hele hendelsen som svært ubehagelig, og at brikkene falt på plass du han leste om andre sin erfaring med den samme veska.

- Det er åpenbart at dette er noe som har skjedd før, og da jeg hørte om andre sin historie skjønte jeg at han befølte seg selv. Jeg synes episoden var veldig ekkel, og håper at andre slipper å oppleve det. Det var utrolig støtende, mener Næss.

- Meldt til politiet

Veronika Krognes har ikke selv opplevd situasjonen, men oppfordret på Facebookgruppa at de som hadde møtt mannen, måtte melde det fra til politiet. Selv sier hun at hun tok kontakt med politiet i går for å melde om hendelsene hun leste om.

- Jeg synes det var skremmende å lese at så mange hadde opplevd en ubehagelig situasjon, og man tenker jo hva som er årsaken til oppførselen. Det er tydelig noe som oppleves som ubehagelig og jeg tenker på hva som kunne skjedd om det var barn, for eksempel. Hvis vedkommende er syk håper jeg at han får hjelp, sier Krognes.

Politiet i Sør-Trøndelag sier til trd.by at de har ingen informasjon i saken, men oppfordrer de som har opplevd dette å ta kontakt.

- Vi har ikke registeret denne henvendelsen hos kriminalvakta skriftlig. Man må ta kontakt når hendelsen skjer, og vi oppfordrer alle som opplever støtende oppførsel om å gjøre det. Hvis dette skjer igjen oppfordrer vi til å sikre bilder av veska og ta kontakt, sier politioverbetjent ved kriminalvakta, Wenche Johnsen.

Flere tips

Etter at trd.by publiserte denne saken, så har vi fått flere tilbakemeldinger om lignende saker. En navngitt tipser oppir til trd.by at hun har sett en slik person på NTNU Dragvoll i sommer, der han la veska si ved henne og andre kvinner, ved en rekke anledninger. Også i Facebook-debattfeltet på artikkelen er det flere lesere som melder om at de har møtt denne personen, på en rekke ulike tidspunkter og steder i byen.