Sommer og sol i vente! I alle fall for noen dager, og med forbehold om at meteorologene har rett.

Følg trd.by på Facebook

Høytrykk

Midten av mai ser ut til å bringe mye godt vær til Trondheim, og til helga kan det bli opp mot 20 grader.

Lørdag mener yr.no at det blir 17 grader og lettskyet oppholdsvær, mens søndag og mandag blir preget av 20 grader og meget pent vær. Det betyr at denne helga kan bli godt over gjennomsnittet varmere enn det vi har opplevd tidligere i år.

Meteorologene bak Storm er ikke riktig så optimistiske. De spår at kvikksølvet i gradestokken potensielt kan krype opp mot 19 grader søndag og mandag. Årsaken til den kraftige temperaturstigningen er et høytrykk som bygger seg opp over Østersjøen i helgen, skriver Adresseavisen.

Ingen sommerdag i fjor

Statistikken for Trondheim og Værnes de siste 15 årene viser at det bare er fire år hvor det ikke er målt over 20 grader i mai. En sommerdag defineres som en dag over den magiske 20-grensa, og fjor var første gang på ti år hvor det ikke ble målt en sommerdag i mai. Det samme skjedde i 2001, 2003 og 2005.

Rekorden for flest dager over 20 grader i mai i Trondheim, ble satt i 1981 og 2002 med 11 sommerdager, mens det var 10 så varme dager i 2013.

Uansett hvem som måtte ha rett ligger det til rette for en helg med mye godt vær. Kanskje du da bør sjekke ut byens badeplasser?