Det har en tendens å samle seg både dobbelt og trippelt opp med de samme matvarene. Hva med å spise deg ut av kjøkkenskapene før jul? Foto: kurhan / Shutterstock / NTB scanpix

Sarah Elise Gjemdal er neste dame ut til å gi sitt beste miljøvennlige tips i Trd.bys julekalender. I høst åpnet gründeren sin egen gjenbruksbutikk på Mercursenteret, i tillegg til at hun generelt er veldig opptatt av miljøvennlige løsninger.

Sarah Elise Gjemdal utfordrer oss til å tømme kjøkkenskap og hyller før jul! Foto: Terje Svan

Med det blir dagens tips i Trd.bys adventskalender:

12. luke - Tøm kjøkkenskapet før jul!

Dessverre kastes det mye ekstra mat i julen. Vi serverer mer enn vi spiser, og restene tømmes rett i søpla i stedet for å spares til neste måltid. I adventstiden kan det derfor være gøy med en liten utfordring: tøm kjøkkenskapene!

- Bruk opp det du har i skuffer og skap av mat før jul. På den måten får du rensket opp, og kan begynne det nye året med en fresh start. Har du tre forskjellige typer pasta, kan du smekke alle sammen i en ildfast form. Sammen med grønnsaksrester, en skvett fløte og litt ost på toppen har du plutselig en enkel middag.

Enkle, gode middager trenger ikke kreve mange ingredienser - ofte har du alt du trenger fra før. Foto: iuliia_n / Shutterstock / NTB scanpix

Skal du holde selskap, kan det lønne seg og se om du har noe du kan bruke før du går til innjøp. Det å beregne nok, men ikke for mye mat – det er en kunst. Får du rester til overs, kan disse gjerne ta del i frokostbordet eller julelunsjen dagen etter.  Psst: Trenger du inspirasjon til hvordan du kan bruke opp rester? Da kan boken «Restekjærlighet» anbefales. Ellers florerer både Google og Pinterest med gode oppskrifter.

Følg med i morgen for luke nummer 13!

SJEKK UT DETTE: Trd.by søker unge, engasjerte stemmer!

Hold deg oppdatert! Følg trd.by på Facebook