I Oslo har dagligvarehandel på nett vokst i omfang de siste to årene, men i Trondheim har vi ikke hatt et lignende tilbud.

Men det snudde denne uka, da startet nemlig Mat-Levert.no AS å levere sine første handlekurver på dørene til trondhjemmere.

- Responsen har vært enorm. Jeg tipper vi runder 100 leveringer allerede innen mandag, sier Ole Nilssen i Mat-Levert.no AS.

Lik trd.by på Facebook

Leverer dagen derpå

Mat-Levert har eksistert siden 2011, men har tidligere kun konsentrert seg om å levere mat til bedrifter.

- Vi har blitt spurt i flere år om vi kan levere mat til privatpersoner, men det var for åtte måneder siden vi bestemte oss for å satse på det også, sier Roger Kamphaug i Mat-Levert.no AS.

Og denne uka rullet altså matbutikken på nett i gang. Der kan kundene velge og vrake mellom varer.

- Vi kan ikke starte opp som City Syd. Tanken er å gå forsiktig ut, og bygge oss oppover. I starten ønsker vi derfor å få tilbakemeldinger fra kundene våre, for å høre hva de kan tenke seg å handle, sier Nilssen.

Når en bestilling er gjort, så blir varene levert på døra neste dag.

Slik ser hjemmesiden til Mat-Levert.no ut. Foto: skjermdump

Utviklingen pågår for fullt

Selv om nettsiden og leveringene er i gang, så omtaler gründer-gjengen hjemmesiden som i beta-fasen. Det vil si at den ikke er fullstendig ferdig.

- Utviklingen fortsetter i fullt tempo. Vi skal blant annet få på plass forskjellige pakkeløsninger, for eksempel ferdige handlekurver med varer til lunsj, middag, frokost eller grilling, sier Nilssen.

- Vi holder også på å utvikle middagsmenyer med oppskrifter. Der tenker vi å få med noen lokale kokkestjerner på laget, legger Kamphaug til.

Per i dag er det fem ansatte i selskapet, og foreløpig har de kun én varebil som leverer matvarer.

- Vi regner med å utvide staben i takt med veksten på markedet. Vi har allerede begynt å planlegge bil nummer to, forteller Nilssen.

Får konkurranse

Selv om de for øyeblikket er alene om å levere matvarer på døra til folk, så er det bare et spørsmål om tid før de får konkurranse.

En av pionerne innenfor dagligvare-delivery i Norge, kolonial.no, uttalte til dinside.no i 2014 at de har planer om å komme til Trondheim.

- I løpet av 2015 vil vi starte arbeidet med å etablere oss i flere storbyer, for eksempel Bergen, Stavanger og Trondheim, samtidig som vi planlegger flere hentepunkter og utvidet hjemlevering i alle retninger på Østlandet, sa Mats André Kristiansen, markeds- og produktsjef i Kolonial.no til Dinside.

Kristiansen forteller til trd.by at planene er fortsatt høyaktuelle.

- Vi skal til Trondheim, ja. Men når det blir er fortsatt usikkert, sier Kristiansen.

Snart kommer disse bilene til å rulle rundt i Trondheim. Foto: ntb scanpix

Omsetter for fem mill. i uka

De har tidligere kun levert matvarer i Oslo, men har nylig utvidet til å dekke hele Østlandet. Kristiansen sier at de vil få alt til å fungere optimalt på Østlandet, før de vender snuten nordover.

Kolonial har holdt på med dagligvarehandel på nett i to år. Kristiansen beskriver det første året som et testår. Det siste året beskriver han som en stor suksess.

- Spesielt det siste halvåret. Vi har hatt en fantastisk vekst. Vi har gått fra å omsette for én million kroner i uka til fem millioner, sier Kristiansen.

Frykter ikke konkurranse

Det er ikke bare Kolonial som har tenkt å levere matvarer hjem til trondhjemmere. Stein Erik Hagen og en rekke andre investorer er i disse dager i ferd med å lansere marked.no. De kjører en lignende taktikk som Kolonial.no.

- Vi starter i Stor-Oslo, først med fem hentepunkter, så utvider vi så raskt vi kan. Her når vi én million kunder. Veldig raskt utvider vi til østlandsområdet og når det er oppe og står, går vi i gang med de store byene Trondheim, Bergen og Stavanger. Da når vi 3,5 millioner potensielle kunder. Det kommer til å koste, men vi skal endre dagligvarebransjen i Norge, sier administrerende direktør Ole Petter Wie i marked.no til Aftenposten.

Guttene i Mat-Levert.no frykter ikke at det skal komme flere aktører til Trondheim.

- Vi har jo allerede plass til Kiwi, Bunnpris og Rema. Da burde det jo være plass til flere aktører på nett, poengterer Kamphaug.

Student og dårlig råd? Tobias (35) gir deg gratis middag i Trondheim hver tirsdag

Vilde (23) bruker bare 3600 kroner i året på mat - resten finner hun i søpla