Livet blir komplisert for vår mann i filmen, når versjoner av ham ramler inn fra andre virkeligheter, og gir til kjenne sterke meninger om arbeid og livsførsel, heter det om handlingen.

– Men filmens hjerte er et skjørt far-sønn-forhold. Det er mange som strever mye med å balansere jobb og hjem i 2022, og jeg tror mange vil kjenne seg igjen i Thomas, sier regissør og manusforfatter Jakob Rørvik.

Hovedrollen som Thomas, og variantene av ham, spilles av Arthur Berning. Han setter med dét Norgesrekord for flest roller i en og samme norske spillefilm. I hovedsak er det fem roller som dominerer, men totalt er det 15. Det overgår den forrige Norgesrekorden på elleve, satt av Atle Antonsen i «Norske byggeklosser». Når det gjelder stemmeroller, er Herman Flesvig fortsatt i en særstilling med innsatsen i animasjonsfilmen «Rutete Ninja».

Arthur Berning legger ikke skjul på at det var krevende å gå ut og inn av alle Thomas'ene.

– Det var jævlig hardt arbeid, rett og slett, og med mye løping til og fra garderoben. På det meste hadde jeg kanskje 16 kostymeskift om dagen.

I tillegg til Berning ser vi også Silje Storstein, Filip Mathias Eide, Hege Schøyen, Jan Gunnar Røise og Gard B. Eidsvold i dramakomedien – som får premiere 21. oktober.

Filmen har allerede rukket å høste en knallkritikk: Birger Vestmo i Filmpolitiet klinker til med en sekser på terningen – og kaller filmen «noe av det morsomste, kuleste og mest originale du kan se på kino denne høsten».