I dag startet Martnan i Trondheim, som varer fram til torsdag 30. juni. Det er til sammen 150 utstillere, og det er alt fra kunst til velvære å finne blant alle bodene. Det blir i tillegg konserter, auksjoner og teater. I tillegg er det én nyhet i år: Trondheims første food trucks.

Følg trd.by på Facebook

- Folk er fascinert

Både Falafelkompaniet, Una Pizzeria og Retro kaffe har stått og solgt mat og drikke fra vogner. Martine Aune Mahlum hos Una Pizzeria forteller at mange er fascinert av bilen.

- Det har gått veldig bra. Vi sto her på lørdag også, og da ble maten utsolgt før stenging. Det er et bra konsept, og vi må jo følge trenden. Det har vært en del folk, sier hun.

Viderup forteller at hans vogn ser veldig hjemmesnekra ut, som står i kontrast til Una Pizzeria sin svarte som står rett på siden. Foto: Emma Dahle Moe

Per Viderup og datteren Alise Viderup Kristiansen står og selger falafel hos Falafelkompaniet. Viderup forteller at han har tro på konseptet, og at det funker veldig godt.

- Vi har fått vår del av kaka. Folk er happy. Bilen vår er hjemmesnekra og har sin egen sjarm, og folk liker falafelen, sier han.

Serverer fra retro boble

Hans-Erik S. Kleive serverer kaffe til trøndere i regnværet. Foto: Emma Dahle Moe

Retro kaffe har tatt med seg kaffen i en 1960-Volkswagen. Alt skal bygges inn i bilen, men daglig leder Hans-Erik S. Kleive forteller at det ble litt knapt med tid til å gjøre det i dag.

- Vi skulle egentlig ikke stå her i dag, men hørte med Midtbyen Management og spurte om det var interesse for det, noe det var. Det har vært fullt trøkk og spenning, og vi tar det med et smil, sier han.

Her var det 35 p-plasser - nå er det blitt en helt «ny» park

- Først og fremst mangfold

Prosjektleder på Martnan, Line Holm forteller at det var en litt våt start, men at folk kom veldig tidlig. Allerede før åpningen klokken elleve var det mye folk.

- Jeg tror det kommer til å bli Martnan slik folk kjenner det. Det er jo et tradisjonsrikt marked, men vi liker å tenke at Martnan 2016 har et moderne preg. Det følger tiden med produkter og utstillere, og vi har et kulturprogram og også nyvendinger, sier hun.

Hun trekker fram de nye matvognene, da det er et helt nytt konsept i Trondheim. Hun synes det er gøy at trøndere ønsker å satse på dette.

- Martnan er mangfold først og fremst, her er det noe for alle. Alle smaker og sanser, påpeker Holm.