Fra og med 16. februar i år kunne de tre passasjergruppene benytte periodebilletten til å komme seg trygt og enkelt hjem med nattbuss. Dette har ført til at langt flere reiser med bussen hjem fra Trondheim sentrum på nattestid i helgene, ifølge en pressemelding fra AtB.

Fornøyd med vekst

61 866 reiser ble gjennomført på nattbuss i perioden februar til august i år. Dette er en økning på over 10 000 reiser fra samme periode i fjor – en vekst på mer enn 20 prosent.

– Det er gledelig å se at passasjerene som fikk nattbuss inkludert i periodebilletten, har tatt så godt imot tilbudet, sier Grethe Opsal som er kommunikasjonsdirektør i AtB.

Studentene reiser mest

Det er i all hovedsak studentene som har tatt i bruk periodebillettene for å reise med nattbuss. Hele 94 prosent av passasjerene som har benyttet tilbudet er i passasjergruppen student, 5 prosent er ungdom, mens 1 prosent er honnør.

Det er også rutene som går gjennom eller til områder med høy tetthet av studenter som har hatt størst reisevekst. På eksempelvis nattbussrute 155 Sentrum - Moholt - Brøset har veksten vært på hele 154 prosent.

I samme periode som antall reisende med nattbuss har gått opp, har antall solgte enkeltbilletter på mobil og kontant om bord gått noe ned. Dette tyder på at de samme passasjerene som tidligere kjøpte seg enkeltbilletter, nå sparer disse pengene ved heller å benytte periodebillettene til å komme seg hjem på natta., skriver AtB i pressemeldingen.