Pokémon Go-manien ser ikke ut til å avta med det første. Spillet ble først offisiellt lansert i Norge på fredag, men de aller ivrigste pokémon-jegerne har funnet snarveier til appen lenge før den tid.

Og det er ikke bare Nintendo som kan juble over app-suksessen.

Følg trd.by på Facebook

Spillet suger nemlig strøm fra telefonene, og gir penger i kassa til elektronikkbutikkene i landet vårt.

Mange spillere kjøper nemlig nødladere for å forlenge Pokémon-jakten.

- De siste dagene har salget av nødladere eksplodert. Det er veldig gøy at Pokémon-fenomenet har tatt så av, sier Ina Kristin Haugen i elektronikkjeden Clas Ohlson til bt.no lørdag.

Hos Lefdal Lade har salget økt med 320 prosent sammenlignet med samme periode i fjor, skriver adressa.no.

Men det er ikke bare mobilene som må ha energi. Spillerne er jo også avhengig av det.

Sjøstjerne-kamp

Og det vet i hvert fall Sot Bar og Burger å benytte seg av. De har hengt opp dette skiltet utenfor lokalene sine på Solsiden.

Men har det hatt en effekt?

- Ja, vi det har vært et kjempebra trykk. Til og med før appen ble lansert i Norge, sier teamleder Ingrid Didriksen ved Sot.

Hun forteller at mange av pokémontrenerne tar turen innom for en øl og en burger. Og av og til vil de også ha en sjøstjerne.

- Det har vært episoder der folk har stått i kø for å komme inn på kjøkkenet for å fange en Staryu. Det synes vi bare er morsomt, sier hun.

Men hun tror ikke Pokémon-manien kommer til å vare for evig.

- Vi regner med at det kommer til å dø litt ut i løpet av sommeren, vi kommer nok ikke til å fronte Pokémon for alltid, sier hun.

- Men det er kjempeartig så lenge det varer, legger hun til.

REKORDTALL: - Jeg måtte ut av senga i dag, det var en Pokémon utenfor huset

Café pokestop

Noen knappe steinkast unna finner du Cafe Løkka, og er faktisk en del av spillet. De har status som pokéstop, et sted hvor spillerne kan sanke inn nyttige gjenstander.

- Hvordan er det å være en del av Pokémon-universet?

- Det synes vi bare er kjempepositivt. Vi merker at det er utrolig mye mer folk rundt i området vårt nå, og mange av dem tar turen innom til oss, sier Sunniva Tusvik, medarbeider ved Cafe Løkka.

Hun sier at de ikke har hatt noen negative opplevelser som følge av Pokémon-hysteriet. Men det har blitt noen interne stridigheter, røper Tusvik.

- Halve arbeidsplassen er hekta på spillet, så det blir en del krangling om den ene telefonladeren vi har her, flirer hun.

Pokémon-feber herjer i Trøndelag: - Jeg måtte ut av senga i dag, det var enPokémon utenfor huset