NOKUT har sett på 220 studier med til sammen mer enn 6300 studenter. 75 prosent av disse studiene er problematiske på ett eller flere punkter. Dette skal omfatte studier på blant annet NTNU.

- Alvorlig

NOKUT startet gjennomgangen i januar etter å ha funnet flere eksempler på problematisk samarbeid som oppstår når akkrediterte institusjoner samarbeider med aktører som ikke er godkjent for høyere utdanning.

– Vi ser svært alvorlig på disse avsløringene, sier tilsynsdirektør Øystein Lund i NOKUT til Aftenposten.

I løpet av høsten skal NOKUT innkalle Høgskolen i Hedmark, Høgskolen i Molde, Høgskolen i Nord-Trøndelag, Høgskolen i Oslo og Akershus, Høgskolen i Buskerud og Vestfold, Høgskolen i Østfold og Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet (NTNU) til møte, fordi disse institusjonene har utbredt bruk av denne type samarbeid.

Sikre kvalitet

– Forskriftene er til for å sikre kvalitet for studentene, sier Lund, som legger til at det ikke er enkelteksempler som er det mest alvorlige, men omfanget.

– Enten så kjenner ikke institusjonene til forskriften, eller så forstår de den ikke. Jeg vet ikke hva som er verst, sier han.

Lik trd.by på Facebook