Det høres i grunnen litt merkelig ut, men det aller nyeste for å bekjempe eksamensstresset er rett og slett hunder. Universitet i Bergen har hatt stor suksess med hundekos, og i dag har ildsjeler og hundeelskere i SIT arrangert det samme på Gløshaugen.

Lik trd.by på Facebook!

Mellom klokken 11 og 16 mandag kunne du melde deg på med litt tilmålt tid sammen med en hund, men påmeldingen til arrangementet har tatt av. Så mye at over 500 kosesyke studenter har meldt sin interesse, og nå er det venteliste.

- Tok litt av

- Det har faktisk tatt helt av. Vi hadde 120 plasser og det ble fylt opp på en halvtime. Vi satte opp venteliste og der er det nå 400 personer, sier markedsfører i SIT, Kristine Iversen.

Med mål om å hjelpe andre stressede studenter tok masterstudent ved NTNUs entreprenørskole Henrik Wille, kontakt med Trondheims hundeeiere på Facebook for hjelp. Etter en enorm respons fra hundemiljøet og over 60 påmeldte hunder, ble ti valper og fem hunder trukket ved lodd, klare for å kose julen inn og stresset ut.

Trenger du å stresse ned? Her er 11 yogastillinger du kan gjøre på lesesalen!

Vil prøve igjen

I løpet av 10 minutter får studentene et lite avbrekk der man kan leke, kose og sosialisere med hunder. Hver time kommer det nye hunder til, og det er satt opp en stram kjøreplan for og ikke slite ut hundene.

- Det tok oss litt på senga at det skulle bli så populært, men det er tydelig at dette er noe studentene ønsker. Dette blir et testprosjekt, men vi håper å få arrangert det igjen, forteller Iversen.

Tiltaket er opprinnelig amerikansk, og går under navnet "Puppy Room". Det baserer seg på at hunder og valper har blitt brukt som lindring for psykologiske lidelser, og at det nå skal hjelpe for å lindre eksamensstress i eksamensperioden.