– Markedet har våknet og det er godt trykk på visninger. Vi har mange henvendelser om privatvisninger, og flere boliger har gått over prisantydning og vi har hatt gode salg i mai, sier eiendomsmegler Stine Nielsen ved DNB Eiendom til Trd.by.

Stine Nielsen, eiendomsmegler ved DNB Eiendom. Foto: DNB Eiendom

Prisene på brukte boliger i Trondheim steg med 1,8 prosent i mai. Dette er den største maiøkningen noensinne i Trondheim. Medianboligen i Trondheim koster nå 3 150 000 kroner.

Men hvordan er markedet for de minste og billigste leilighetene?

– Kjøpegruppe som vil flytte rett inn

Mandag ettermiddag er det sju leiligheter i Trondheim sentrum med en totalpris på under to millioner kroner ute på Finn.no. Det er flere leiligheter med prisantydning under samme sum, men med omkostninger og fellesgjeld bikker de resterende over prisgrensa vi har satt oss.

– De minste leilighetene befinner seg i et prissensitivt marked. Feilprising kan utgjøre store forskjeller på oppmøte på visning og interesse rundt objektet, sier megler Stine Nielsen.

Selv er Stine Nielsen megler for leiligheten med lavest totalpris i Trondheim sentum. Leiligheten i Sandgata er på 26 kvadrat og har en totalpris på 1 817 132. Foto: DNB Eiendom

Megleren påpeker at vi nærmer oss en tid hvor studentene får svar på hvor de skal studere, noe som gjør at slike leiligheter ofte blir solgt i denne perioden.

– I denne kjøpegruppen er nok de fleste også opptatt av å flytte rett inn, uten å gjøre de største endringene. Fremstår bad og kjøkken i god stand, er interessen ofte stor.

Av de sju leilighetene som dukker opp i Trd.bys søk på leiligheter i Trondheim sentrum, er den største av dem på 35 kvadratmeter og ligger i Sandgata. Det er fortsatt sovealkove, men litt mer rom å boltre seg på.

Leiligheten i Sandgata har egentlig en prisantydning på 1 490 000 kroner, men med fellesgjelda blir totalprisen opp mot 2 millioner kroner. Foto: H5 Property/EiendomsMegler 1

Dette bør du se etter i de minste leilighetene

Eiendomsmegler Stine Nielsen sier at det som regel er studenter og førstegangskjøpere som ender opp som kjøpere av de minste og rimeligste leilighetene. Enkelte ganger kan det være pendlere som kjøper, og selveierleiligheter kan også være populære for utleie, påpeker hun.

I leiligheten i Stadsing Dahls gate, som er på 26 kvadratmeter, er det kombinert stue og soverom. Foto: Heimdal Eiendomsmegling

– Hva bør man se etter hos disse leilighetene?

– Ofte kan man få mer for pengene ved kjøp av loftsleiligheter. Her oppleves leilighetene større enn oppgitt kvadratmeter, der gulvareal er større enn oppgitt primærareal fra takstmann.

Det er få kvadratmeter som skiller, men en av de minste av de sju leilighetene som ligger ute er en loftsleilighet på 24 kvadratmeter på Møllenberg. Selveierleiligheten har en totalpris på 1 939 220 kroner.

Denne selveierleiligheten i Båhus gate på Møllenberg er på 24 kvadratmeter, med sovealkove med vindu. For en slik leilighet må du ut med rett i underkant av to millioner kroner Foto: Eiendomsmegler 1

– Enkelte leiligheter har smarte løsninger som oppsatt lettvegg for å skape sovealkove. Planløsningen på små leiligheter blir enda viktigere, og har man adskilt entre eller kjøkken vil man få en bedre romfølelse.