Helt siden Julie Bjørk åpnet Bakklandet Blomster i begynnelsen av 2016, har hun hatt tanker om å skaffe seg en blomstervan.

- Etter å ha sett bilder av søte trucks på Pinterest tenkte jeg at jeg en dag skulle ha en slik. Penger, tid og sted måtte imidlertid være på plass først, så jeg måtte smøre meg med tålmodighet, sier hun.

Bil fra 1965

I oktober tok hun steget og en gammel kantinebil fra militæret ankom Trondheim fra Tønsberg tidligere i høst.

- Annonsen dukket opp i Facebook-feeden min. Vi fikk ordnet med lån og sendt mail til selger relativt raskt. Plutselig var den vår, fortsetter Bjørk og smiler.

Bilen er fra 1965, og de tok derfor ikke sjansen på å kjøre den helt fra Østlandet til Trøndelag. Blomstervanen kom derfor oppover på henger.

- Plutselig hadde jeg en gigantisk bil i oppkjørselen min, sier Bjørk og legger til;

- Selv om dette har vært planlagt lenge, ble den kjøpt litt på impuls. Vi har elsket den fra første stund!

God respons

Søndag annonserte Bjørk det nye innkjøpet i en post på Bakklandet Blomster sin Facebook-side. I skrivende stund har innlegget fått over 400 likes. Ifølge Bjørk har responsen vært enorm og hun har allerede fått forespørsler om ulike eventer og happenings rundt omkring i byen.

Hun skal blant annet ta med seg bilen til julegrantenning på Overvik og til åpningen av programmet «Områdeløft Saupstad-Kolstad».

Bilen er fra 1965 og har tidligere vært kantinebil i militæret, ifølge Julie. Foto: Privat

- Vi har ikke en detaljert plan for bruken ennå, men stiller gjerne opp på diverse arrangementer med buketter, kranser og annet gull vi får plass til i bilen, forklarer Bjørk.

Hun forteller at tanken bak er å gjøre butikken mer tilgjengelig for flere.

- Vi har fått tilbakemeldinger på at det kan være noe kronglete å komme seg til butikken. Med bilen håper vi at vi kan spre glede også andre steder i byen.

Vil ansette sjåfør

På sikt er planen å ansette en sjåfør med hovedansvar for bilen, mens Bjørk selv står i butikken på Bakklandet. Hun håper at de også kan stå på torget innimellom.

- I tillegg kan vi leies inn til andre arrangementer. Dette kan for eksempel være bryllup hvor gjestene kan lage eller kjøpe blomsterkranser, forklarer Bjørk.

Julie håper på god mottakelse av den nye blomstertrucken. Foto: Synne Mauseth

Hun håper og tror at det også er plass til en blomstervan i Trondheim.

- Forhåpentligvis blir den tatt godt imot. Det finner vi uansett aldri ut hvis vi ikke prøver. Vi har bygd opp butikken over fire år, og jeg tror folk kjenner oss nå, sier eieren og smiler.