2018 går mot slutten, og vi i Trd.by tar et tilbakeblikk på året som har gått.

Her er de mest leste sakene fra Trd.by i mars. Husker du noen av dem?

#1: Denne gjengen skal levere restaurantmat rett til døra di

Markus Kotsbakk, Aku Siukosaari, Matias Nordström, Anders Hjelmeland og Tani Vanhanen i Wolt hadde hektiske dager i forbindelse med lanseringen i Trondheim. Foto: Line Pevik

Dette var virkelig tiden for oppstart av hjemleveringstjenester her i byen. I mars ble Trd.bys mest leste sak nyheten om at tjenesten Wolt skulle starte opp med hjemlevering av restaurantmat i Trondheim.

#2: Eierne av Heidi's har kjøpt opp utesteder i Trondheim

I månedsskiftet januar-februar kjøpte Rekom-konsernet opp The Mint og Wildside i bunnen av Nordre gate. Foto: Ina Sand Solli

Mange lesere viste også stor interesse for at eierne av Heidi's Bier Bar også hadde kjøpt opp The Mint og Wildside.

Sistnevnte har nylig gjenåpnet i helt ny drakt, med navnet Kokomo.

#3: Hvordan er åpningstidene på polet og ølsalget i påsken?

I 2017 holdt Vinmonopolet åpent for første gang på påskeaften. Den gang var det en jevn strøm av kunder i det da nye polet på butikksenteret på Sverresborg. Foto: Christine Schefte

Arghh... Hvordan var dette igjen da? Det var det mange som gjerne ønsket svaret på.

#4: Må du dra ut laderen etter bruk?

Dette tar nok en god stund før du blakkes av ladere som blir værende i stikkontakten etter bruk. Foto: Aksel Rynning

Er du en av dem som lar laderne bli værende i stikkontakten etter bruk, eller drar du dem pliktoppfyllende ut samme øyeblikk som telefonen er fulladet?

Kanskje du har noen i husstanden som maser på deg, og sier det er farlig og strømsløsende å la laderen bli stående. Men stemmer det?

#5: Jobbet med telefonsalg - etterlyser fortsatt lønn

I dette kontoret på Lade holdt telefonsalgsselskapet til. Foto: Håvard Haugseth Jensen

Da Trd.by i 2017 publiserte en sak om to unge gründere i Trondheim, lot ikke tilbakemeldingene vente på seg. I mars skrev vi derfor om flere unge telefonselgere ble møtt med blokkert chat når de etterlyste manglende lønn.

#6: Simens Isbar erstattet av burritobar

I et lite lokale i Thomas Angells gate kan du kjøpe skikkelig tex-mex-mat - som nachos, burritos og churros. Foto: Line Pevik

En ny tex-mex-restaurant inntok Thomas Angells gate, i de gamle lokalene til Simens Isbar.

- Da vi så at dette lokalet var ledig, tok vi kontakt med en gang. Vi har vært på utkikk etter et lite sted hvor vi kunne åpne, forklarte Oscar Jimenez Salazar, en av medeierne.

#7: Disse sexleketøyene kjøper trønderne mest av: - Vi selger mye håndjern og «gags»

Ikke alt er i skinn, lakk og lær hos Erotikk 1, som hadde femårsjubileum i mars. Foto: Line Pevik

- Før var erotiske butikker gjemt bort i mørke smug. Nå ligger de i det travleste gatene i byen, og det sier sitt, sa butikkleder til en av byens erotiske butikker til Trd.by den gang.

Den store «hypen» rundt «Fifty Shades of Grey» har ført til at stadig flere har fått opp øynene for BDSM-produkter. Altså bondage og disiplin, dominans og underkastelse, og sadisme og masochisme.

#8: Bakeri på Bakklandet takket for seg

Etter flere måneder med lukkede dører ble det omsider slutt for bakeripuben Brøøl. Foto: Line Pevik

Bakeripuben Brøøl på Bakklandet lukket dørene etter i underkant av ett år.

- Det er klart det ikke er noe gøy. Noe som dette er aldri artig, uansett hvordan du snur og vender på det, sa en av eierne den gang.

#9: Joakim og Hans Kristian sa opp fast jobb for å starte eget byggefirma

Joakim Henriksen og Hans Kristian Lello, sammen med Aleksander Brovold på eiersiden, hadde i like over ett år drevet sitt eget firma innen bygg- og anleggsbransjen da Trd.by møtte dem i mars. Foto: Line Pevik

I stua i leiligheten på Møllenberg, også kalt kontoret, var det hektiske dager for Joakim Henriksen (29) og Hans Kristian Lello (29).

- Vi har hatt noen kundemøter her. Det virker som om kundene bare synes det er morsomt og sjarmerende. De har forståelse for at vi ennå er i oppstartsfasen, fortalte Lello.

#10: Trondheimssalong fikk både årets frisør og årets lærling

Elisabeth Rendall, en av to eiere i frisørsalongen Coma i Trondheim, ble kåret til årets frisør i Oslo i mars. Foto: NATALIA PIPKINA

Den grønne frisørsalongen Coma i Trondheim hadde i alt tre nominerte til en hår og skjønnhet-konkurranse. To av dem gikk helt til topps.