Festivalen fortsetter å slippe artister, og onsdag ble det klart at Lars Vaular skal stå på scenen når det hele braker løs 28. - og 29. august.

Lars Vaular debuterte som soloartist med «La Hat - Et nytt dagslys...» i 2007 etter å ha vært en del av duoen Tier’n og Lars. Låtskriveren og rapperen står bak låter som «Rett opp og ned» og «Kroppsspråk».

- Lars Vaular har vært en publikumsfavoritt siden han regjerte hitlistene i 2010 med «Rett opp og ned», og satt en helt ny standard for norsk hiphop med albumutgivelsen «Helt om natten, helt om dagen» samme år. Siden har han markert seg som en av Norges største artister, og har gjennom samarbeid med artister som Kamelen, Astrid S, Bjørn Eidsvåg, Unge Ferrari og Myra befestet sin posisjon som en artist som både transenderer sjangre og generasjoner - hvilket har gitt han fem Spellemannspriser og hedersprisen på P3 Gull, skriver Festningen i ei pressemelding.

Lars Vaular er klar for Festningen-festivalen. Foto: Helene Kjærgaard/TV 2

Vaular har 500 konserter på CV-en sin og i oktober ga han ut albumet «Flere steder alltid».

Det er fra før av kjent at The Chainsmokers og Astrid S er booket til festivalen.

Tirsdag uttalte kommunikasjons- og markedsansvarlig for Festningen, Rachel Nordtømme, at det hittil er solgt mellom 8000 og 8500 billetter til årets festival. I fjor var det 14 000 publikummere på festivalområdet hver dag.