Årets sesong av «Lik meg» handler blant annet om seksuell debut, og vil gjerne vise hvor kleint og ensomt det kan være, i kontrast til det barn og unge ser i porno. Hovedrolleinnehaverne Hauk Hellestveit Hannemann og Ebba Lindgren var bare 15 år gamle under innspillingen.

Derfor valgte produksjonen å hente inn intimitetskoordinatoren Malin B. Erikson fra Sverige for å gjøre de unge skuespillerne trygge og komfortable nok til å gjennomføre en slik scene, melder NRK.no.

Ifølge Erikson, som var Sveriges første i yrket som oppsto i kjølvannet av #MeToo, er «Lik meg»-produksjonen blant de første i Norge til å bruke intimitetskoordinator, noe hun roser dem for.

– Jeg tror det var nødvendig. Jeg tror det gjorde at vi begge følte oss veldig trygge på sett, sier i dag 16 år gamle Ebba Lindgren, som spiller Sofie. Hun og Hauk Hellestveit Hannemann hadde flere samtaler i forkant med Malin B. Erikson for å finne ut hva de var komfortable med – og ikke. Deretter gjennomførte de en simulert og koreografert sexscene, ifølge NRK på en måte som ivaretok de to unge skuespillerne.

– Det handlet mye om planlegging, og det å være sikre. Hun var der for å hjelpe oss med å si fra hvor grensene våre går, sier Lindgren.

Malin B. Erikson opplyser at hun aldri har fått negative tilbakemeldinger fra regissører. Hun får støtte fra forbundsleder Knut Alfsen i Norsk Skuespillerforbund.

– Skal en lage en eksplosjon på et filmsett bruker du en pyrotekniker uten å tenke på det som en fornærmelse mot regissøren. Å ha en som kan fokusere på det imtime, mens regissøren kan fokusere på det filmtekniske, er en vinn-vinn-situasjon. Derfor forstår jeg ikke helt motstanden, sier Alfsen.