Hva som blir annerledes i gjettekonkurransen denne gangen, blir forklart i første episode av Maskoramapodkasten i appen NRK Radio torsdag 29. september.

Drøyt to uker etter det skal åtte hemmelige personer stille med masker designet av Kjell Nordström. Også denne gangen blir der seks sendinger med Silje Nordnes som programleder og Nicolay Ramm, Jan Thomas og Marion Ravn i «detektivpanelet».

– Det er bare en magefølelse, men jeg tror nivået på kjente kjendiser vil være mye, mye høyere denne sesongen. Når maskene går ut, så vil ingen være i tvil om hvem de er. I kraft av popularitet tror jeg at «The Sky is the Limit», sier Jan Thomas i en pressemelding fra NRK.

Jan Thomas tipper nivået på kjente kjendiser vil være mye, mye høyere denne sesongen av NRKs «Maskorama». Her under Oslo Grand Prix 2022 på Bjerke travbane i juni. Foto: Christoffer Andersen / NTB

Programmet har en stor tilhengerskare og ble nominert til Gullruten for Beste underholdningsprogram både i 2021 og 2022. I fjor vant de prisen, mens i år glapp seieren til «Kongen Befaler».

Hele 1,2 millioner seere fikk med seg «Maskorama»-finalen i desember i fjor, da Snømonsteret ble årets vinner. Den som skjulte seg i kostymet da, var artist Didrik Solli Tangen.