Det er via appen Too Good To Go at butikker og spisesteder kan selge overskuddsmat på tampen av dagen til en billigere penge.

I august ble det solgt rekordmange poser med overskuddsmat i Trondheim.

Det melder Too Good To Go i en pressemelding.

36 prosent flere poser

De skriver at de opplever samme utvikling ellers i fylket og landet også.

– Vi har aldri før opplevd en slik pågang i appen som vi har gjort den siste måneden. Det er selvfølgelig umulig å si helt sikkert, men for oss ser det ut som en klar sammenheng med de stigende prisene, spesielt på mat, sier daglig leder Johan Ingmarsson.

Foto: Too Good To Go

I Trondheim ble det solgt 11 776 poser med overskuddsmat i august, ifølge tall fra appen. Det er 36 prosent flere poser enn i samme måned i fjor. Da ble det solgt 8655 poser.

Det er blitt om lag 20 flere utsalgssteder, og det er totalt reddet 82 644 måltider hittil i år – bare i Trondheim. Det er 18 000 flere enn på samme tid i fjor-

Kaster mat for 21 milliarder

Prisøkningen på mat tilsvarer 10 prosent siden i fjor ifølge SSB, og matsvinn i Norge har nå en prislapp på opp mot 21 milliarder kroner.

Samtidig kastes det årlig over 400.000 tonn spiselig mat i Norge, og rundt halvparten av dette svinnet skjer på forbrukersiden, ifølge Hovedrapporten om matsvinn.

Det tilsvarer at hver femte handlepose kastes. Samtidig sier den store majoriteten av nordmenn at de ønsker å redusere sitt matsvinn.