– Dette er helt annerledes enn det jeg har gjort tidligere. Jeg har følt at jeg har fått være en ordentlig journalist, alltid nysgjerrig og utfordrende. Og jeg har stilt både gode og plagsomme spørsmål, akkurat slik journalister gjør, sier Cengiz Al til NTB.

Motspiller og hovedrolleinnehaver Ida Elise Broch, stjernen fra juleserien «Hjem til jul», sier bekreftende:

– Ja, du er virkelig en troverdig journalist!

Ida Elise Broch spiller Emma i den nye Viaplay-serien «Fenris». Her med Magnus Krepper, i rollen som ulveforskerfaren, og Viljar Knutsen Bjaadal, som spiller Ida Elises sønn i serien. Foto: Viaplay

Broch spiller biologen Emma Salomonsen, som reiser tilbake til den lille hjembygda ved svenskegrensen der faren – spilt av Magnus Krepper – er ulveforsker og har havnet i store vanskeligheter. En ung gutt er forsvunnet, og ryktene sier han er drept av ulv. Så finner Emma guttens blodige jakke – hjemme hos faren, som deretter forsvinner sporløst, han også.

Premieren står søndag 25. september på strømmetjenesten Viaplay, og Ida Elise Broch mener seerne kan glede seg til en serie full av spenning og mystikk. Selv har hun virkelig fått kjørt seg under innspillingen, forteller hun:

– Det har vært dritgøy, tøft og bra. Det beste jeg vet er alle de deilige utfordringene, og i dette tilfellet masse action, sier hun.

Her er «Fenris»-regissør Simen Alsvik (midten) med sine to stjerner: Ida Elise Broch og Cengiz Al. Foto: Madeline D. Bergsjø / Viaplay

Regissør for «Fenris», som er på seks episoder à tre kvarter, er Simen Alsvik. Serien skal også ut i verden, og blir i første omgang å se i alle de nordiske og baltiske landene samt Polen, Nederland og USA. Senere følger Canada, Østerrike, Tyskland og Sveits.

– Jeg synes det er gøy at verden får se noe som er ekte og ikke bare et glansbilde av Norge. Vi er rå og ekte i uttrykket, sier Ida Elise Broch og sikter til den betente ulvedebatten som ligger til grunn for Viaplay-serien.