Til tross for at Markus-evangeliet er lengre enn en gjennomsnittlig bachelor-oppgave, har Morten aldri satt seg ned med Bibelen i hånden og pugget.

– I stedet har jeg satt på Markus-evangeliet på lydbok da jeg vanligvis har pleid å plugge inn musikk. På bussen, på tur med bikkja, eller når jeg skal sove.

– Jeg har gått mange turer og mumlet meg gjennom historien for meg selv, forteller Morten.

– Jeg har pugget avsnitt for avsnitt, og satt det sammen til en sammenhengende fortelling underveis.

Studieteknikk

Å bruke et helt år på én oppgave har vært nytt for skippertaksstudenten Morten. Han har studert PR, og til høsten vurderer han å ta deltidsstudier i MBA (Master i Business Administration, journ.anm).

– Kommer du til å bruke samme husketeknikk når du er tilbake på skolebenken?

– Nå er det jo sånn at teori er ti ganger tørrere enn en fortelling, som Markus-evangeliet er. Men det siste året har jo vist at, dessverre, så forstår man mer når man legger ned tid i læringen.

Morten kommer fra Aurskog i Akerhus, men er bosatt i Sandnes sammen med kona Camilla Eikli. Foto: Ragnhild Sofie Selstø

Motivasjon

Morten jobber nå som festivalsjef for Ung Landsmøte (UL), en årlig kristelig ungdomsfestival arrangert i Kongeparken.

Å lære seg Markus-evangeliet har vært på Mortens «bucket-list» i over ti år, men han fant aldri helt motivasjonen til å faktisk gjøre det.

– Men i fjor stod jeg på en scene i Fredrikstad foran tusen ungdommer og lovte at dersom jeg ikke lærte meg evangeliet innen neste år, skulle jeg fjerne alt håret på hodet, inkludert skjegg og øyenbryn. Da kom motivasjonen, ler han.

Morten øver foran en tom sal på Fredheim Arena. – Jeg er nervøs, kjenner jeg. Men adrenalin er stikkordet her. Når det kommer, kan jeg bare kjøre jeg på. Foto: Ragnhild Sofie Selstø

På scenen

Torsdag kveld skal han stå på scenen på Fredheim Arena for å fremføre hele evangeliet foran et publikum. Uten manus.

Mortens kone, Camilla Eikli, har studert teater, og står bar regien til Mortens stykke. Under oppvisningen skal hun også være sufflør.

– Det er sykt at folk setter av en hel kveld for å høre på meg, sier Morten.