Vind og tørt terreng ga hektisk start på 2016 for brannmannskapene. Omtrent samtidig som 2015 bikket over i 2016 begynte telefonene på 110-sentralene både i Nord- og Sør-Trøndelag å gløde.

- De første tre kvarterene var helt ekstreme, telefonen nærmest eksploderte ved midnatt. Det var meldinger fra hele fylket om små gressbranner, og større hendelser som også viste seg å være små gressbranner, sier 110-operatør Lars Ole Øie i Namsos.

De aller fleste tilfellene dreide seg om nedfall fra raketter som satte fyr på terrenget.

- I etterpåklokskapens lys ser vi at det kanskje burde vært totalforbud mot fyrverkeri når forholdene var som de var, sier Øie.

Brannmester Gunnar Sundli ved 110-sentralen i Trondheim kan fortelle om lignende tilstander i Sør-Trøndelag.

- Vi hadde veldig mange telefoner, og vi var oppe i 7-8 aksjoner samtidig, sier Sundli til adressa.no.

Avlyste fyrverkeri

Både familie- og festfyrverkeriet i Trondheim nyttårsaften ble avlyst på grunn av vind og tørre forhold.

- Det er rett og slett ikke forsvarlig å sende opp fyrverkeri i kveld. Vi tenker at hvis vi sender opp fyrverkeri fra Festningen nå, så sender vi et signal til andre i byen om det det er greit. Det er svært tørt på hustakene mange steder og lite snø, derfor er det en stor risiko å sende opp fyrverkeri, sa Merete Mauland i Trondheim bydrift til Adresseavisen.

Politi og brannvesen ba også privatpersoner om å avstå fra å sende opp fyrverkeri.

Trøndersk nyttårsbarn

Alt tyder på at årets nyttårsbarn er trønder, skriver NTB. Kun seks minutter inn i det nye året kunne jordmor Anette Smogeli Rasmussen ved St. Olavs Hospital ta imot en nyfødt jentebaby.

Foreldrene Tonje Westad og André Nilsen opplyser at jenta er den tredje i søskenflokken.

Les mer hos adressa.no.

Til legesjekk etter brann i dekorasjon

Én person ble sendt til sjekk hos lege etter at det begynte å brenne i en juledekorasjon på et hus på Angelltrøa i Trondheim.

- Brannen var nesten slokket av naboer da brannvesenet kom til stedet. De brukte pulverapparat mot flammene, sier politibetjent Thor Lyngstad på stedet til Adresseavisen.

De fem som var i huset ble evakuert.

I dag ble NTNU størst i Norge

Rektor Gunnar Bovim er fra og med i dag sjef over 38 000 studenter, 6500 ansatte og et budsjett på seks milliarder, når NTNU etter de siste sammenslåingene er blitt landets største universitet. - I dag skriver vi historie. Landet får et nytt universitet. Det kommer til å forandre Norge, sier Bovim til Adresseavisen (krever pålogging). Rektoren har i alle fall rett i det første. I 204 år var Universitetet i Oslo Norges største. Nå er det NTNU.

Over 20 evakuert i brann ved Ålesund

Drøyt 20 personer ble evakuert på grunn av en kraftig brann i terrenget på Valderøya utenfor Ålesund på årets første natt, skriver NTB. Brannen startet på sørsiden av øya og bevegde seg gjennom natten mot bebyggelsen. Brannmannskapene hadde i 3-tiden fått kontroll på brannen, men en time senere blusset den opp igjen.

Totalt meldes det om 24 små eller store branner i Møre og Romsdal.

Les mer hos Adresseavisen.

Veltet etter kollisjon

Ingen ble alvorlig skadet da en personbil veltet etter en kollisjon ved Sirkus Shopping i Trondheim torsdag kveld. Det var en personbil og en drosje som støtte sammen.

- Personbilen kom kjørende fra Lade, mens taxien kom kjørende fra baksiden av Sirkus Shopping. Taxien treffer personbilen på høyre side slik at den vrir seg og bikker over på siden, sier politibetjent Marte Libach på stedet til Adresseavisen.

Stordalen i branndrama

Hotellkongen Petter Stordalen var blant gjestene på et skyskraper-hotell i Dubai som begynte å brenne nyttårsaften.

– Brannen resulterte i ett dødsfall angivelig på grunn av hjerteinfarkt. 15 personer er skadd under evakueringen, det er mindre alvorlige skader som oppsto i panikken, opplyser en tjenestemann, ifølge NTB.

Den norske hotellkongen Petter Stordalen og kona Gunhild Stordalen bodde på hotellet. Begge kom seg i sikkerhet da det begynte å brenne.

– Vi er ute derfra nå, sier en ordknapp Stordalen på telefon fra Dubai til VG.

Les mer hos adressa.no.

Fryktet terror i München

En time før midnatt nyttårsaften advarte tysk politi publikum om at de frykter et terrorangrep i München.

– Vi har konkrete bevis som vi ikke kan feie under teppet, sa en talskvinne torsdag kveld.

På Twitter ba politiet folk om å unngå store folkemasser, spesielt ble to togstasjoner nevnt: sentralstasjonen i München og stasjonen Pasig. Begge stasjonene ble evakuert, og ingen tog fikk kjøre inn på sentralstasjonen, ifølge politiet.

Mer om saken hos adressa.no.