2019 går mot slutten, og vi i Trd.by tar et tilbakeblikk på året som har gått.

Her er de mest leste sakene fra Trd.by i mai. Egentlig er det avstemmingen på årets skolesang for russen som ligger på topp, men siden denne naturlig nok er stengt følger vi opp med de neste ti på lista. Husker du noen av dem?

#1: Diner åpnet i Midtbyen

Jimi's Diner åpnet opp i Nordre gate ved Byhaven 17. mai. Foto: Espen Bakken

I mai skrev Trd.by om det nyeste tilskuddet i restaurantsfæren akkurat da - Jimi's Diner, som vender ut fra Byhaven mot Nordre gate.

#2: Diner møter sportsbar: Dette er den nye restauranten på Solsiden

16. mai åpnet det ferskeste tilskuddet på Solsiden dørene: en kombinert diner og sportsbar. Foto: Michael Schult Ulriksen

Det var omtrent dinerfeber i mai, for det var ikke bare Jimi's som åpnet denne måneden. Det gjorde også Brooklyn Diner & Sportsbar på Solsiden!

#3: Trondheimsrussen hadde ikke noe sted å være - så fikk de feste i fire dager på Solsiden-hotell

Russ Astrid Folvik og hotelldirektør ved Scandic Solsiden, Roger J. Rønning, møttes for å planlegge fire dagers russekro på tampen av årets russetid. Foto: Privat

Da hotelldirektør Roger J. Rønning så leserinnlegget til Astrid (19) på Trd.by, bestemte han seg for å ta henne på ordet. Derfor ble det russefest i fire dager i Trondheim.

#4: Norsk klesmerke kom til Midtbyen

Lounge flyttet ut, Riccovero flyttet inn. Foto: Helene Mariussen

Etter 12 år måtte klesbutikken Lounge se seg nødt til å stenge dørene i mars i år. I mai ble det kjent at et norsk klesmerke, Riccovero, skulle ta over lokalene i Olav Tryggvasons gate.

#5: Kirkens Bymisjon åpnet en fast butikk

Det er de som jobber i butikken som også sto for oppussingen av lokalet. Foto: Kim Nygård

Etter å ha drevet med «pop-up»-butikker i tre år, etablerte Kirkens Bymisjon en fast butikk i Fjordgata.

#6: Takket være et nesten usynlig hjelpemiddel har Nicholas fått oppleve noe han ikke har kunnet på 26 år

NYTT LIV: Nicholas Lund har helt siden han ble syk som 3-åring måtte leve med kraftig redusert hørsel. Nå har en nesten usynlig innretning endret hverdagen hans. Foto: Line Pevik

Nicholas Lund ble alvorlig syk da han var tre år gammel, og mistet store deler av hørselen. I mai endret hverdagen hans seg drastisk - mye takket være en Facebook-melding.

#7: Karoline var gravid, og ble alvorlig syk. Ine veide knapt 500 gram da hun ble født

Ine ble født i uke 24 etter at Karoline Myrland Hagen fikk påvist svangerskapsforgiftning. Nå ønsker hun at det skal bli større kunnskap rundt svangerskapskomplikasjoner. Foto: Morten Antonsen

Da Karoline ble gravid, ble hun alvorlig syk og fikk en komplikasjon hun aldri hadde hørt om. Det ønsker hun at andre skal få slippe. Vi møtte både Karoline og lille Ine i mai for å fortelle deres historie.

#8: Denne lille teipbiten kan være nødvendig

Det mener IT-profet Per Thorsheim. Selv dekker han til web-kameraet sitt, men samtidig betrygger han at det er svært liten sannsynlighet for å bli overvåket.

#9: Trønderske Nina (24) var finalist i årets Miss Norway

Nina Silsith Bye, finalist i Miss Norway Foto: privat

Som eneste finalist fra Trøndelag, ønsket Nina Silsith Bye (24) fra Levanger å vinne både vinne Miss Norway og Miss Universe.

#10: Må du dra ut laderen etter bruk?

ER DETTE DEG? Dette tar nok en god stund før du blakkes av ladere som blir værende i stikkontakten etter bruk. Foto: AKSEL RYNNING

Er du en av dem som lar laderne bli værende i stikkontakten etter bruk, eller drar du dem pliktoppfyllende ut samme øyeblikk som telefonen er fulladet?