Ny restaurant på Solsiden

Selma Pizza og Bar åpner i lokalene hvor Peppes Pizza holdt til frem til oktober. David Lian og Kjartan Jenssen, som driver Sot Bar og Burger på Solsiden, skal også drive den nye restauranten, skriver adressa.no.

Det blir plass til 70 gjester inne og 80 på uteserveringen. De tidligere lokalene til Peppes Pizza er nå under oppussing, og planen er at den nye restauranten skal åpne i løpet av vinteren.

På menyen skal det kun være pizza, bortsett fra noen forretter. Ifølge Lian skal de lage en pizza trondhjemmerne ikke har smakt tidligere.

- Det blir en surdeigspizza, laget av villgjær fra en 15 år gammel gjærkultur og med mel fra Italia. Hele pizzaen blir økologisk, med produkter fra Norge og Italia, sier Lian til adressa.no.

I tillegg til pizza, så lover Lian at det blir mange ulike øl i tappetårnene i baren.

- Det blir en levende tapperekke, med fat på bare 20–30 liter slik at vi kan skifte ølsorter ofte. Vi skal ha mye håndverksøl, sier Lian til adressa.no.

Kygo med ny Spotify-rekord

Kyrre Gørvell-Dahl, bedre kjent som elektronikaartisten Kygo, toppet et suksessrikt år ved å bli den raskeste artisten til én milliard avspillinger på strømmetjenesten Spotify.

Tidligere i 2015 slo nordmannen strømmerekorden for flest avspillinger på én dag, og i Spotifys oppsummering av musikkåret kapret han tre førsteplasser.

Det tok den bergenske DJ-en litt under ett år å nå én milliard avspillinger, meldte selskapet torsdag. Andre store artister, som soulsangeren Sam Smith, har brukt omtrent to år på samme bragd.

Tre tilfeller av ruskjøring i Trondheim

Den første personen ble stanset i Torbjørn Bratts veg på Nardo klokken 01.30. Her mistenker politiet en ung mann for å kjøre under påvirkning av narkotika, skriver adressa.no.

Rundt tre timer senere ble en kvinne i 20-årene stanset på Heimdalsmyra. På Twitter skriver politiet at hun blåste til godt over lovlig verdi.

Kvarteret senere stanset Utrykningspolitiet en bil på ved Esso Sandmoen etter mistenkelig kjøring. En mann i 20-årene mistenkes for promillekjøring.

Mann påkjørt av bil på Heimdal

Politiet ble varslet om påkjørselen ved Statoil-stasjonen på Heimdal klokken 01.15.

- Ifølge vitneopplysninger gikk mannen midt i veibanen. Den første bilen greide å svinge unna, men for bil nummer to ble overraskelsen for stor, sier operasjonsleder Håvard Høyem i Sør-Trøndelag politidistrikt til adressa.no.

Mannen var mørkkledd og hadde ikke på seg refleks. Han ble kjørt til St. Olavs Hospital med lettere skader.

Avalanche-seier med Martinsen-assist

Andreas Martinsen hadde en finger med i spillet da Colorado Avalanche slo New York Islanders 2-1 på hjemmebane i NHL torsdag.

François Beauchemin sørget for begge Avalanche-målene, og det var i den første scoringen Martinsen ble registrert med en assist. Den kom snaut fire minutter ut i kampens første periode.