Omkom etter kanovelt

En mann i 20-årene ble mandag kveld bekreftet omkommet etter en kanovelt på Storvatnet i Namdalseid, skriver adressa.no.

Ifølge Trønder-Avisa ble den omkomne funnet 70-90 meter fra land. Han skal da ha vært i vannet i omkring en time.

Det var tre personer i kanoen, da velten skjedde. De to andre involverte ble tatt hånd om av helsepersonell på stedet, og ble senere fraktet til sykehuset i Namsos for kontroll.

Verdens ærligste fyllekjører

- En svært beruset mann ringte politiet og varslet om at han kjørte bil. Vi rakk ikke å stanse ham før han endte i en husvegg i Frederiks gate, opplyser operasjonsleder Finn Belle i Oslo politidistrikt på Twitter.

Til alt hell slapp mannen uskadd fra kollisjonen som skjedde like ved Karl Johans gate, skriver adressa.no.

Eksplosiv økning av blodtrykkmedisin blant unge

Ifølge reseptregisteret er det 70 prosent flere under 30 år som bruker blodtrykksmedisin enn i 2004. Overvekt og diabetes får skylda, skriver NTB.

- Det viser en svær økning, mye større enn i andre aldersgrupper, sier fagdirektør i Statens Legemiddelverk Steinar Madsen til NRK.

Latinske griseord

Den første usensurerte latinsk-norske ordboka skal utgis etter at kristendommen i lang tid har stått i veien for en sannferdig oversettelse, melder NTB.

- Verden har beveget seg videre siden 1800-tallet. Vi tåler at det står «drite» i stedet for «forrette sin nødtørft», sier latinstudent Kristoffer Aunevik ved Universitetet i Oslo til NTB.

Sendt til intensiven etter sykkelpunktering

Politiet fikk melding om sykkelvelten, som skjedde i Hovsbakkvegen i Orkanger, rundt klokken 19 mandag kveld. Syklisten er en mann i 30-årene, skriver adressa.no

Ifølge en pressemelding fra St. Olavs Hospital er mannen påført moderate skader. Tilstanden hans beskrives til å være stabil.

Mannen ble mandag kveld behandlet på intensiven, opplyser sykehuset.