Tirsdag krydde det med oransje skjerf over hele Trondheim. Det er Kirkens Bymisjon Trondheim som står bak skjerf-stuntet.

- Vi har hatt en storstilt aksjon på mandag. Vi hang opp mer enn 600 skjerf over hele byen. På lyktestolper, trær, gjerder og monumenter, sier Kine Vestad, konsulent for marked- og innsamling i Kirkens Bymisjon Trondheim.

Lik trd.by på Facebook

- Spre varme og omtanke

De oransje skjerfene markerer starten på Kirkens Bymisjons julekampanje «Gled en som gruer seg til jul».

- Det er ikke alle som gleder seg til jul. Spesielt de som sliter med personlige problemer har det vanskelig på denne tida. Vi håper at skjerfene vil minne folk på å spre varme og omtanke med hverandre, sier Vestad.

Og skjerfene har visst vært veldig populære. Dagen etterpå var alle de 600 skjerfene borte. Bortsett fra ett.

Brannvesenet hjalp til

Disse staute brannkarene hjalp Kine Vestad og Kirkens Bymisjon Trondheim med å kle på Olav Tryggvason. Foto: kirkens bymisjon trondheim

For Olav Tryggvason, som står på toppen av soluret på Torvet, har også fått seg et oransje skjerf. Men for å komme seg opp dit, trengte Kirkens Bymisjon Trondheim en hjelpende hånd. Eller en lift.

- Vi fikk hjelp fra brannvesenet med å komme oss opp dit. Det er veldig artig at de ville bidra i aksjonen vår, sier Vestad.

Nå håper hun at skjerfet få henge på Olav Tryggvason en god stund fremover.

- Han ruver godt over byen vår og er veldig synlig, så vi håper han får ha skjerfet på seg til over nyåret, sier Vestad.

Tidligere i år ble hele byen skriblet ned med kritt. Her kan du lese hvorfor