– Vi har ikke tenkt til å være noe sånn delikatessebutikk, vi skal være en plass der alle sammen kan føle at de kan gå å handle, sier daglig leder Anne Morkemo.

– Men dette minner om en delikatessebutikk?

– Vi kan være det du vil at det skal være. For noen er en hjemmelaget fiskegrateng en delikatesse fordi de ikke lager det selv, mens for andre må det kanskje være en fin kaviar eller lignende før det kan kalles delikatesse. Det er nok opp til den enkelte, sier Morkemo og smiler.

De ønsker å være for alle og har derfor valgt å navngi butikken etter det tiende mest brukte etternavnet i Norge. Foto: Ole-Fredrik Lambertsen

Mer enn bare butikk

– Det er kanskje varer som du ikke finner i en vanlig dagligvare, men samtidig har vi navnet kolonial i butikknavnet også. Det å tilby vanlige meierivarer og potet, som er enkelt å ta med hjem til middag, det skal vi også ha, sier Dalheim, som er driftssjef for butikken.

I tillegg satser driverne på blant annet catering, kurs og lunsjservering. Det er godt med sitteplasser her.

– I andre land er det nok vanligere å finne plasser som du både kan spise og handle hos. Vi ser at det blir mer av det i Norge også. Kombinasjonsplasser der en kan både handle med seg mat hjem, få levert mat eller spise på stedet, sier Dalheim.

Til selskaper opplyser daglig leder at de kan ha opptil 36 sitteplasser. Foto: Ole-Fredrik Lambertsen

Konkurransen i byen

Bare nylig åpnet også Alma Mater sin tredje delikatessebutikk i byen. I tillegg har butikken Fetevare åpnet på Sirkus Shopping.

Dalheim ønsker ikke å se på butikkene som konkurrenter.

– Jeg vil ikke at vi i bransjen skal se hverandre som konkurranse, men heller løfte hverandre frem og hjelpe kundene til å finne den riktige plassen der de kan få tak i de riktige tingene. Da har jeg trua på at de heller kommer tilbake som fornøyde kunder, sier Dalheim.

Dalheim har selv erfaring fra blant annet Credo, ostedisken på Meny og delikatessebutikken Bakklandet Delikatesse. Hun er glad for å få være med på laget i Pettersen & Co. Foto: Ole-Fredrik Lambertsen