Dyrk maten selv, eller kjøp fra lokale produsenter. De fleste av oss setter pris på spiselige julegaver også! Her fra «Slanghagen» på Svartlamon i Trondheim. Foto: Vegard Eggen

Området Svartlamon i Trondheim er Norges første byøkologiske forsøksområde. Blant beboerne her er det et stort fokus på bærekraftige miljøløsninger!

Svartlamon boligstiftelse, med daglig leder Kathrine Standal i spissen, forvalter utleieboligene i området. Stiftelsen har i oppgave å gjennomføre målsetningen for Svartlamon som økologisk område - en alternativ bydel med stort rom for eksperimentering, forsøk og utprøving.

Kathrine Standal er daglig leder i Svartlamon Boligstiftelse. Bildet er fra en annen anledning. Foto: Vegard Eggen

Med det blir dagens tips i Trd.bys adventskalender:

14. luke - Tenk globalt, handle lokalt!

Kathrine Standal har samlet noen tips fra beboerne på Svartlamon, og oppfordrer til tankegangen om å «tenke globalt, handle lokalt». Spiselige gaver kan nok de fleste av oss sette pris på, for eksmpel!

- Kjøp kortreiste produkter fra lokale produsenter. På Svartlamon lages egen honning fra biene på området, denne selges på Svartlamon Samvirkelag, en økologisk butikk drevet på dugnad.

Dyrk maten selv, eller kjøp fra lokale produsenter. «Slanghagen» på Svartlamon er en grønnsakhage der alle beboerne i området kan gå på slang når de vil. Foto: Vegard Eggen

Ellers kan en støtte opp om lokale produsenter som driver med bærekraftig matproduksjon.

PS! På Svartlamon har vi et gratiskjøleskap, «Fru Forsell», hvor folk kan legge overskuddsmat fra dumpsterdiving eller hvis en har laget for mye middag eller andre matretter til seg selv. Alle kan hente.

Følg med i morgen for luke nummer 15!

SJEKK UT DETTE: Trd.by søker unge, engasjerte stemmer!

Hold deg oppdatert! Følg trd.by på Facebook