Pariserhjulet rager i bybildet etter at den store, nye juleattraksjonen kom på plass i forrige uke. Like nedenfor blafrer teltdukene så smått fra bodene og Lavvoen som omkranser Olav Tryggvason-statuen.

Det er julemarkedet på Torvet.

Her jobber Thea Tronsaune fra Angeltrøa og resten av teamet på spreng før åpningen på onsdag.

Thea Tronsaune har jobbet med Lavvoen og julemarkedet i åtte år. Foto: Ole-Fredrik Lambertsen

Tronsaune er bare 23 år, men har de siste fire årene fått en viktig rolle for Lavvoen på julemarkedet i Trondheim.

– Jeg jobbet mye bak disken i mange år. Nå er jeg teamleder og ansvarlig her. Dette er mitt fjerde år som teamleder for Lavvoen, sier 23-åringen.

– Nesten litt lite bare å være her

Onsdag blir det snorklipping og åpningsseremoni med ordføreren til stede.

For Tronsaune er det travle dager. Hun studerer til å bli logistikkingeniør, og bare i forrige uke leverte hun ikke mindre enn tre eksamener.

Enn så lenge er bodene tomme før åpningen. I lavvoen er ølet akkurat ankommet når Trd.by er på besøk. Foto: Ole-Fredrik Lambertsen

Trondhjemmeren har også en servitørjobb på si. Den har hun tatt seg fri fra i desember, men …

– Jeg liker å ha mye å drive på med. Det er nesten litt lite bare å være her, men da får jeg fullt fokus her i alle fall. Det er en grunn til at jeg har vært her i åtte år, sier Tronsaune og ler.

– Hva er nytt i år?

– Pariserhjulet, og så er det alltid noen nye øltyper og ny mat. I fjor hadde vi ikke langåpne kvelder som tidligere på grunn av pandemien, men det har vi i år, med quiz og småkonserter, forteller Tronsaune.

Lovord fra sjefen

Nå gleder hun seg til å kunne ønske velkommen til et julemarked som teller ett mer telt enn i normalåret 2019.

– Det er godt med et normalt år igjen. Det var mye å tenke på i fjor og mange forbehold. I år planlegger vi for normalen, sier Tronsaune, som sier de likevel er klar om ting skulle bli annerledes.

Det er flere bord inne i lavvoen enn i koronaåret 2020, og det er lagt opp til en kapasitet på 500 gjester, som i 2019. Foto: trd.by Ole-Fredrik Lambertsen

Sjefen hennes, Kirsten Schultz i Midtbyen Management, er full av lovord om 23-åringen.

– Thea er en svært hyggelig, glad, flittig og hardtarbeidende kollega i Team Julemarkedet. Hun har vært med i flere år og bidratt til den formidable utviklingen vi har hatt, sier Schultz.

– Hva tenker om å få slike ord om seg fra sjefen?

– Det er veldig hyggelig. Godt å høre at de har trua på meg da, at de synes jeg gjør jobben min, sier Tronsaune og smiler.

Julemarkedet holder i år åpent til 19. desember.