Lisa Marie Presley kalte kinofilmen «Priscilla», som handler om da moren hennes møtte Elvis Presley, for «hevnlysten og foraktfull». Det viser en epostutveksling med «Priscilla»-regissør Sofia Coppola, som også skrev manuset til filmen, basert på Priscilla Presleys memoarbok «Elvis and Me» fra 1985.

I epostene, som har kommet bransjebladet Variety i hende, kritiserer den nå avdøde Lisa Marie Presley nettopp manuset, og uttrykte uro over hvordan hennes berømte far ble fremstilt. Hun ba ifølge TT Coppola om å unngå å gjøre forholdet mellom mor og datter enda mer anstrengt:

«Min pappa fremstår som en forbryter og som manipulativ. Jeg, som hans datter, ser ikke min pappa i karakteren som beskrives. Jeg ser heller ikke min mammas syn på min pappa. Jeg ser ditt sjokkerende hevnlystne og foraktfulle perspektiv og forstår ikke hvorfor?».

Priscilla Presley (t.h.) stjal nærmest showet i Venezia, der hun møtte opp på filmfestivalen for å støtte regissør Sofia Coppola. Foto: AP

Hun skrev at hun «kom til å være tvunget» til å si åpent hva hun syntes om filmen, og gå imot både den, Coppola og sin egen mor – som hun hevdet «ikke så nyansene».

– Jeg er urolig for at min mor ikke forstår hvordan Elvis vil bli oppfattet når filmen slippes. Jeg føler meg beskyttende overfor min mor, som har brukt hele livet på å hedre min pappas arv. Jeg er urolig for at hun ikke forstår intensjonene bak filmen, skriver Elvis-datteren videre.

Sofia Coppola svarte blant annet at hun håpet at Lisa Marie Presley ville forandre mening når hun så filmen:

«Jeg håper du forstår at jeg legger stor vekt på å hedre din mamma og portrettere din pappa med forsiktighet og kompleksitet».

Epostutvekslingen foregikk bare fire måneder før Lisa Marie Presley døde, 54 år gammel, og rett før filminnspillingen startet. Coppola har ikke kommentert ytterligere overfor Variety. Det har heller ikke Priscilla Presley foreløpig gjort.

Lisa Marie Presley, som dukker opp i et glimt som baby i «Priscilla», hevdet i epostene at hun passet på foreldrenes ettermæle – og at moren ikke forsto hvor skadelig filmen ville være for faren. Foto: Nordisk Film Distribusjon

Elvis' fraskilte enke (78) har hele tiden støttet Sofia Coppola i hennes arbeid med filmen, og var til stede da den hadde verdenspremiere under filmfestivalen i Venezia i september. Da sa hun til pressen:

– Sofia har gjort en fantastisk jobb, hun har virkelig gjort leksene sine. Og jeg har hele tiden backet henne opp og gitt henne det jeg kunne.

«Priscilla» har norsk premiere 1. desember.