Stockmanndagene

Sted: Sellanraa, Trondheim folkebibliotek, Digs

Når: Torsdag, fredag og lørdag

Foto: Arkivfoto / Terje Svaan

Stockmanndagene er underveis i Midtbyen. Her møtes politikk og forskning når tema som ytringskultur, antirasisme og demokrati tas opp. Se program på nettsidene deres.

Kinopremierer

Sted: Trondheim kino

Når: Fredag

Denne helga er det premiere på seks nye filmer:

  • Helt Super

  • Official Competition

  • Ponniyin Selvan 1 – Tamil

  • Smile

  • Storm

  • Vikram Vedha

Konsert: Thorleif Bratval på HAVET

Sted: Havet

Når: Fredag kl. 20.00

Foto: Ole-Fredrik Lambertsen

Det blir visesang, blues og rock når Thorleif Bratval spiller konsert på Havet i forbindelse med utgivelse av nytt album. Les mer på Havets nettsider.

Konsert: Gnasher + Lâche + Tidemann & Gud

Sted: Verkstedhallen & Lobbyen

Når: Fredag kl. 20.30

Foto: Arkivfoto / Mari Vold

Gnasher er et ungt og illsint trondheimsband som spiller sin egen variant av hardcore punk, skriver arrangøren. Om du er gira på litt punk og å riste løs på rockefoten, står to band og en punk-trio, alle fra Trondheim, på scenen her. Les mer på billettsiden.

Show i Olavshallen

Sted: Olavshallen

Når: Fredag og lørdag

Foto: MARI VOLD / Martin Losvik

Komiker Erlend Osnes og radio- og TV-personlighet Bjarte Tjøstheim har hvert sitt kritikerroste, humorfylte show i Olavshallen i helga, «Kjærleik» og «Det går betre no». Les mer på Olavshallen sine nettsider.

Oktoberfestival

Sted: Solsiden

Når: Fredag, lørdag og søndag

Foto: Ole-Fredrik Lambertsen

Det blir artister, fest og oktoberfest-tema når Heidi’s Bier Bar og Trondheim Stage arrangerer en tredagers oktoberfestival i dokken på Solsiden, og det kan du lese mer om her.

Hvis det er utsolgt, og du er skikkelig gira på ompa i helga, arrangerer også Leirfossan Øl og Bryggelag Oktoberfest i Sjetne Bydelshus på lørdag. Sjetne Horn og Ompa står på scenen. Les mer på Trd.events.

KOnsert: Sturla

Sted: Antikvariatet

Når: Lørdag kl. 20.00

Foto: Anders Skjetnemark / promobilde

Sturla spiller, og med seg i bagasjen har trondhjemmeren flere singler fra i år – blant annet sin hyllestlåt til Trondheim, som Trd.by omtalte i sommer. Les mer på billettsiden.

Sjakkrave

Sted: Rockheim

Når: Lørdag kl. 20.00

Foto: Vegard Eggen

«Sjakk er fett, festing er fett, hvorfor ikke slå sammen det beste av to verdener?» spør arrangøren. Her blir blir sjakk og natteliv slått sammen på Rockheim når det arrangeres såkalt «fuzzsjakk». Les mer på billettsiden.

Konsert på Byscenen

Sted: Byscenen

Når: Lørdag og søndag

Foto: Mariann Dybdahl

Flere ting skjer på Byscenen. Årets «Byfæst» byr på Loveshack, som spiller gamle 80-tallshits på lørdag. På søndag spiller Rasmus og Verdens Beste Band (bildet) for hele familien. Les mer på byscenen.no.

Rosa sløyfe-løpet Trondheim 2022

Sted: Ytre Kongsgård Trondheim

Når: Søndag kl. 12.00

Foto: THERESE ALICE SANNE

Rosa sløyfe-løpet i Trondheim arrangeres til helgen. Det kan løpes både med og uten tidtaking. Løpet er til støtte for brystkreftrammede og forskning på brystkreft. Les mer på nettsidene deres.