Hvis du har spasert på Bakklandet den siste uka, så har du kanskje lagt merke til den søte, lille røde boksen utenfor Antikvariatet.

Påmalt står det «Little free library / Det lille folkebibliotek» og kommer med følgende instrukser:

«Choose, grab, read, enjoy, live».

Lik trd.by på Facebook!

Slik funker det

Konseptet er såre enkelt; her kan du ta med deg en bok på veien, og du kan også legge igjen dine gamle, utleste bøker.

- Jeg var i New Orleans for tre uker siden. Da gikk jeg forbi et hus som hadde en lignende boks i hagen sin. Jeg synes det var en god idé, så jeg tok bilde av boksen og sendte til vaktmesteren her på huset og spurte om han kunne lappe sammen en slik hos oss. I forrige uke sto den klar og vi har malt den i Bakklandets farger, sier Carsten Tourrenc, daglig leder ved Antikvariatet.

Turistfelle

Og etter den ble satt opp i forrige uke, så er det en spesiell gruppe som har latt seg fascinere av mikro-biblioteket.

- Jeg vil påstå at biblioteket er blant de topp ti mest fotograferte tingene i Trondheim. Turister begynte å knipse bilder av den med en gang vi satte den opp, hevder Tourrenc.

- Den blir nok mer fotografert enn den blir brukt, legger han.

Julie (31) åpnet blomsterbutikk på Bakklandet - uten å kunne noe om blomster

- Halvparten av bøkene er borte

Men han legger også til at det ikke bare turister med kamera rundt halsen som lusker rundt boksen. Lesehester har også vært på besøk.

- Det var en kollega som putta inn fullt av bøker i boksen. Jeg har fulgt godt med denne uka, og halvparten er borte. I tillegg har det kommet på plass mange nye bøker, sier Tourrenc.

- Vi har jo ikke reklamert noe om dette tilbudet, så det er morsomt at folk skjønner konseptet med en gang, legger han til.

Ntåååååh: Her har Trondheims første hundebar åpnet