Regjeringen vil fortsatt være en mindretallsregjering selv om Venstre blir med, men både Unge Høyres Kristian Tonning Riise og FpUs Bjørn Kristian Svendsrud sier de mener partiet bør bli med i prosjektet.

–Da ville vi kunne tatt forhandlingene på forhånd istedenfor i Stortinget. For Venstre vil det gi bedre muligheter for gjennomslag, sier Riise til NRK.

Han legger til at han helst skulle sett alle de fire borgerlige partiene i regjering, men at å få med ett parti fortsatt er en fordel sammenlignet med å ha to partier utenfor. Han får støtte fra Svensrud.

–Vi kjemper for egen politikk, men slik grunnlaget er i Stortinget er det best å få flest mulig inn i regjeringen. En liberal regjering vil uansett være til det beste for Norge, sier FpU-formannen til samme kanal.

De to ungdomspartilederne har sammen utarbeidet en åttepunkts liste med konkrete forslag til enighet mellom Venstre, Høyre og Frp. Den inneholder blant annet forslag om å avskaffe formuesskatt på arbeidende kapital, avskaffe straff for bruk og besittelse av narkotiske brukerdoser, vinmonopolkompromiss og nasjonalt elbil-ladenett.