Minst 27 personer var lørdag morgen bekreftet omkommet i brannen i hovedstaden Bucuresti. Det opplyser myndighetene i Romania, ifølge NTB. 180 ble skadet i brannen som brøt ut fredag kveld. Viseinnenriksminister Raed Arafat sier at dødstallet kan komme til å stige, skriver NTB. Les mer her.

En far fra Trøndelag er dømt til fengsel i 90 dager for vold og trusler under en chartertur til Tyrkia sammen med sine tre barn. Mannens alkoholkonsum var av en slik art at han ikke klarte å ta seg av barna sine, og reiseselskapet måtte ordne med ekstrasenger for barna inne på rommene til andre personer i reisefølget, skriver Trønder-Avisa. Han er også dømt for å ha tatt kvelertak på to andre personer i reisefølget. Les mer på adressa.no.

Det var en 62 år gammel mann som mistet livet i tunnelulykken i Skaun fredag ettermiddag. To biler frontkolliderte i Storsandtunnelen på E39. En 61 år gammel kvinne og en 57 år gammel mann ble alvorlig skadd. Les mer på adressa.no.

På søndag står Oppdal Turisthotell klart for å ta imot 185 asylsøkere.  Hotellet har inngått en avtale med Utenriksdirektoratet om akutt innkvartering av asylsøkere i november og desember, og blir dermed det første akuttmottaket i Midt-Norge. Med høysesong på vinterhalvåret har hotellet hatt ledig kapasitet i tiden før jul, og har derfor vært positive til å stille som akuttmottak. Les mer på adressa.no.

17 arbeidere omkom da en bygning under oppussing kollapset i byen Beiwudu i Kina. 23 ble skadd, skriver NTB, og for ni av dem er tilstanden alvorlig. På Filippinene omkom 15 personer i en brann på et marked. Ifølge en politietterforsker startet brannen trolig da gnister fra noen strømkabler traff dukene over en markedsbod, skriver NTB.

Rosenborgs Kåre Ingebrigtsen ble kåret til årets trønderske trener fredag kveld. Prisen ble delt ut på trøndersk fotballseminar. Les mer på adressa.no.