Skal du feire nyttårskvelden i Trondheim? Få tips og råd som vil gjøre årets siste kveld til den festkvelden den bør være.

Følg trd.by på Facebook

Vardetenning, familiefyrverkeri og festfyrverkeri

Klokken 18.30 tenner Ordfører Rita Ottervik varden ved Kristiansten Festning, og kl 19.00 er det familiefyrverkeri fra Festningen.

Ved midnatt blir det festfyrverkeri fra Kristiansten Festning.

Skal du sende opp fyrverkeri selv? Husk at det ikke er lov å fyre opp raketter i sentrumsnære områder. Utenfor forbudsonen i Trondheim er det tillatt å bruke fyrverkeri fra klokken 18.00 på nyttårsaften til klokken 02.00 nyttårsdagen, opplyser Trøndelag brann- og redningstjeneste.

Her er brannvesenet sine råd ved bruk av fyrverkeri:

  • Forbered fyrverkerioppskytingen i dagslys

  • Bruk briller og kontroller at fyrverkeriet ikke er skadet

  • Sørg for at fyrverkeriet ikke kan velte

  • Bøy deg aldri over fyrverkeri med antent lunte

  • Hold god avstand fra oppskytingen

  • Sjekk aldersgrensen på fyrverkeriet (18 år på fyrverkeri og store stjerneskudd / 12 år på mindre artikler og små stjerneskudd)

Slik har du aldri sett Olav Tryggvason før

Hvor i byen kan du bruke fyrverkeri?

I 2004 innførte Trondheim kommune forbud mot privat oppskyting av fyrverkeri i Midtbyen og de nærmeste bydelene. Kommunen har nå utvidet forbudssonen og på kartet kan du se hvilke områder det er forbud mot oppskyting av fyrverkeri. Å bryte forbudet vil i utgangspunktet føre til en bot på minst 5000 kroner.

Innenfor forbudssonen er det forbudt å sende opp privat fyrverkeri. Foto: Trondheim kommune

Gleder du deg til 2017? Her er noe av det som skjer:Vitenskaps- og musikkfestivalen Starmus holdes i Trondheim i 2017Neste år får du mer penger fra LånekassenFra nyttår må du vise ID for å ta solSlik blir «nye» PirbadetDisse fem artistene er klare for Pstereo